Legenda Mărțișorului. Tradiții și obiceiuri de 1 Martie. Mărțișorul este sărbătorit pe data de 1 martie, fiind un obicei care marchează sosirea primăverii. Semnificația acestui obicei este profund legată de simbolurile primăverii, dar și de ideea de proaspăt și purificator.
1 Martie este una dintre cele mai așteptate zile din an. Cu toții ne pregătim cu mărțișoare și cadouri pentru cei dragi. Însă mai sunt câteva evenimente de punctat în calendar. Ziua complimentelor, Ziua compotului de fructe și Ziua porcului sunt de asemenea celebrate acum.
Este o zi bună pentru a avea o zi frumoasă. Împrejurimile vieții tale nu pot fi controlate de tine, dar reacțiile tale la o situație pot fi controlate de tine cu siguranță. Ești gata să îmbrățișezi mesajul Universului?
Toată lumea știe că pe 1 Martie sărbătorim Ziua Mărțișorului. Însă puțini au idee ce s-a întâmplat cu adevărat în această zi. Românii au o serie de tradiții și superstiții care îi ajută să se ferească de ghinion și să atragă bunăstarea în familie.
Pe 1 Martie este prima zi a primăverii calendaristice și are semnificații profunde în cultura poporului român. Este ziua în care se oferă un mic simbol al primăverii legat cu șnur împletit alb-roșu. Este bine ca acesta să fie oferit înainte de răsăritul soarelui.