VIDEO Premierul Ciucă, către elevi: Sunteţi parte a unei generaţii care dovedeşte că ştie ce vrea

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 05.09.2022 - 10:55
Nicolae Ciucă, la deschiderea noului an școlar. / Foto: captură ecran

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că tinerii au dovedit că ştiu ce vor, pot să facă performanţă, sunt creativi, obţin rezultate remarcabile la olimpiade şi stabilesc noi recorduri în sport, sunt implicaţi civic şi social, se informează, pun întrebări şi caută răspunsuri.

SHARE

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent la ceremonia de deschidere a anului şcolar la Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova.

"Să alegi să serveşti patria de la o asemenea vârstă este o onoare şi o dovadă de maturitate, mai ales în vremuri care ne obligă să ne gândim mai mult la ţară şi la securitatea noastră. (...)

Dragi elevi, sunteţi parte a unei generaţii care dovedeşte că ştie ce vrea şi poate să facă performanţă, că este creativă, că obţine rezultate remarcabile la olimpiadele de studiu şi stabileşte noi recorduri în sport, că este implicată civic şi social, că se informează, pune întrebări şi caută răspunsuri. M-am bucurat să remarc aceste calităţi la multe întâlniri avute cu tinerii.

Continuaţi să fiţi curioşi, continuaţi să fiţi curajoşi, continuaţi să gândiţi cu mintea voastră. Pentru că ştim cât de mare este potenţialul generaţiei voastre venim cu soluţii pentru a asigura fiecărui copil şansa la o educaţie de calitate şi posibilitatea să se dezvolte în domeniile în care simte că poate şi vrea să fie mai bun", a spus Ciucă.

Citește și: VIDEO Iohannis, la deschiderea școlilor: Dezbaterea viitorului educației, să continue în Parlament

El a adăugat că este nevoie de creşe, grădiniţe, şcoli, licee şi universităţi moderne, de aceea Guvernul alocă resurse pentru construcţia unor noi astfel de unităţi şcolare sau pentru modernizarea şi extinderea celor existente.

"Pentru ca niciun elev să nu fie lăsat în urmă am dezvoltat programele destinate reducerii abandonului şcolar şi susţinerii copiilor din mediile defavorizate. Sunt direcţii pe care le vom dezvolta în noile legi ale educaţiei.

Citește și: Start în noul an școlar. Tezele nu mai sunt obligatorii, elevii nu mai pot fi exmatriculați

Proiectul 'România educată' aşază învăţământul românesc pe principii noi care să asigure accesul la educaţia de calitate şi să valorifice potenţialul uman al României. Destinul României depinde esenţial de creşterea performanţei sistemului nostru de educaţie", a menţionat premierul.

Nicolae Ciucă a afirmat că profesorii au "în mâinile lor cea mai preţioasă avuţie a unei ţări - copiii".

"Dumneavoastră le sunteţi model pe drumul cunoaşterii. Modelaţi caractere, îi faceţi să strălucească, să fie încrezători în potenţialul lor, în ştiinţa lor de carte, îi stimulaţi să îşi dorească să ştie mai mult. Îi încurajaţi şi le sunteţi alături atunci când au nevoie. Îi faceţi oameni, profesionişti, cetăţeni, buni români", a transmis premierul. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te