VIDEO. Cum se vor încheia mediile elevilor care nu au suficiente note sau acces la cursuri online

DE Petre Bădică | Actualizat: 01.05.2020 - 11:41

Inspectorul Școlar General al județului Dâmbovița, profesorul Sorin Ion a explicat, la Newsweek România LIVE, cum se vor încheia, practic, mediile în cazul elevilor care au cel mult o notă pe semestrul al doilea.

SHARE

Ministerul Educației a anunțat că nu se vor mai relua cursurile, fizic, decât în septembrie. Mediile de pe semestru al doilea se vor încheia cu minim două note și fără să se dea teze.

Câteva cazuri diferite

„Vom avea diverse abordări în funcție de situația pe care o are elevul în catalog. 

Elevului i se poate încheia situația școlară de pe semestrul al doilea dacă are două note primite până la oprirea cursurilor în data de 11 martie. Dar, nu este interzis și poate este chiar recomandat, ca, în cazul în care elevul are acces la sistemul educațional la distanță, să poată primi note și în această perioadă. Dacă și elevul dorește acest lucru.

Dacă elevii nu au note suficiente, distingem două situații. Elevii cu acces de Internet pot obține note realizând, spre exemplu, un proiect sau rezolvând o aplicație online. Vom fi cât se poate de realiști în ceea ce privește posibilitățile de învățare ale elevilor și vom lucra în interesul lor.

Pentru elevii care nu au nicio notă în catalog avem varianta utilizării mediei de pe semestrul întâi ca medie anuală. În situația extremă în care elevul nu are încheiată media nici măcar pe semestrul întâi, din motive medicale să spunem, putem face o corespondență cu respectivul elev. Este timp suficient până la finalul anului școlar, pe 12 iunie, ca elevul să poată primi, rezolva și apoi trimite un proiect pentru care să fie notat.

Dar, marea majoritate a elevilor au cel puțin o notă pe semestrul al doilea. Poate chiar două la materiile cu mai multe ore pe săptămână”, ne-a precizat inspectorul școlar.

Soluții pentru elevii din comunități rurale

L-am întrebat pe profesorul Sorin Ion dacă, în special după posibila relaxare a restricțiilor din 14 mai, există posibilitatea ca un elev să ajungă la școală și, într-un interval de câteva ore, să fie evaluat pentru a obține o notă. Acest lucru s-ar putea întâmpla mai ales în comunitățile unde copiii nu au acces la Internet sau computer.

„Din punctul meu de vedere și nu este o decizie oficială, această variant nu trebuie exclusă. Atâta vreme cât un adult merge la magazin unde întâlnește mult mia mulți oameni și un elev ar putea să ajungă la școală și să interacționeze doar cu profesorul său.

Desigur, respectând condițiile de distanțare socială și în condiții de igienă totală. Nu aș exclude această situație, dar ea trebuie să fie una extremă și punctuală. Încercăm să evităm ca elevul să folosească mijloace de transport în comun și chiar personale”, ne-a declarat profesorul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te