VIDEO Analiză. Cele mai multe note la Bacalaureat vor fi între 6 și 8. Subiecte accesibile

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.06.2020 - 16:56
Inquam Photos / Octav Ganea

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, a început, azi, cu proba scrisă la Limba și literatura română. 

SHARE

Camelia Dinu, profesoară de limba română la Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu, a evaluat subiectele în amănunt.

„A fost respectată structura subiectelor de bacalaureat din anii trecuți. Din punct de vedere al structurii și al conținuturilor evaluate nu au fost surprize. Subiectele vizează două tipuri de competențe. Unele care țin strict de comunicarea în limba maternă și sunt mai aplicate pe textele literare și pe abilitățile de comentare ale unor texte literare și non literare.

Dar, în același timp, subiectele de bacalaureat vizează, de mai mulți ani, și așa-numitele competențe transversale. Este vorba de capacitatea elevilor de a se adapta societății, de a avea competențe sociale și civice”.

„Cred că cele mai multe note vor fi între 6 și 8. Cred că vor fi cel puțin la fel de multe note de 10 ca în anii trecuți. Examenul, în condiții de pandemie, a fost dificil din punct de vedere psihologic. Și eu am corectat cu mască la examenele de Evaluarea națională și, atunci, m-am gândit cât le este de greu copiilor să se concentreze. Simpla idee că trebuie să te protejezi, afectează psihicul copiilor. Din punct de vedere psihologic este un examen dificil. ”    

„Subiectele de bacalaureat sunt accesibile pentru cei care se pregătesc, citesc timp de patru ani. Ei pot lua note peste 9... Elevii care s-au pregătit mai puțin, în cei patru ani, vor obține nota 5 cu ușurință pe aceste subiecte”.

Analiza integrală a profesorului Camelia Dinu pot fi vizionate în materialul video de mai jos

 

Situația statistică generală arată că dintre cei 160.468 candidați prezenți, 135.101 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.10%. Dintre aceștia, 839 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 93.00 %: 160.468 candidați prezenți, dintr-un total de 172.531 de elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5(cinci) 135.101 candidați (83.9%), iar 4.587 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 112.651 candidați (70.2%) au note peste sau egale cu 5(cinci), iar 3.251 de candidați au obținut nota 10 (zece).

7 (șapte) elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.