Specialiștii în criptomonede vor ține cursuri la o universitate din țară. Vin și cu finanțarea

DE Alexandra Lupascu | 02.08.2023 - 17:50
Specialiștii în criptomonede vor ține cursuri la o universitate din țară. Vin cu finanțarea Foto: Profimedia

O companie specializată în criptomonede va ține cursuri la o universitate din țară. Vin cu finanțare pentru a sprijinii viitorii specialiști în IT să descopere lumea criptomonedelor. Reprezentanții MultiversX anunță că din noul an universitar vor susține financiar cursul.

SHARE

O companie specializată în criptomonede va ține cursuri la o universitate din țară.

Vin cu finanțare pentru a sprijinii viitorii specialiști în IT să descopere lumea criptomonedelor.

Reprezentanții MultiversX anunță că din noul an universitar vor susține financiar și didactic cursul predat în cadrul unui nou program de studii de licență al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, scrie turnulsfatului.ro.

Un nou program de studiu

Informatică economică (Business Informatics) este numele noului program de studii de licență pe care Facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS îl pune în oferta sa din această toamnă.

Predarea se face exclusiv în limba engleză, atât de către profesori universitari, cât și de oameni de afaceri cu experiență considerată relevantă în domeniu.

Citește și: Prietenie. Bica este angajată în Italia la firma interpușilor Elenei Udrea. Și-a închis restaurantul

Toate cele 30 de locuri din cadrul noului profil sunt fără taxă pentru studenți: zece sunt subvenționate de la bugetul de stat, taxele pentru celelalte 20 de locuri fiind achitate de către șase companii care au semnat un parteneriat în acest sens cu facultatea.

Printre cele șase companii se numără și MultiversX, anunță reprezentanții acesteia. Interesul lor este de „încurajare a adopției tehnologiei blockchain în general, și a rețelei MultiversX, în particular”.

Educația trece la un alt nivel

Studenții vor învăța despre tehnologia blockchain de la reprezentanții MultiversX în semestrul doi al celui de-al treilea an de studii.

„Blockchain and FinTech Applications” este numele viitorului curs predat de membrii echipei MultiversX, curs care se va întinde pe o perioadă de 14 săptămâni, cu câte două ore de curs și două de laborator în fiecare săptămână.

“Tehnologia blockchain facilitează accesul la instrumente financiare și alte servicii digitale oricui, de oriunde de pe glob, aducând totodată și alte avantaje precum rezistența la cenzură, compozabilitate, performanțe ridicate și costuri reduse.

Citește și: România riscă sancţiuni de milioane de euro. Avem depozite de deşeuri neecologizate

În calea către o economie bazată pe această tehnologie și adopția acesteia, înțelegem pe deplin importanța și necesitatea unui act educațional de calitate.

Acesta reprezintă cheia care susține dezvoltarea individuală, dar ne și conectează la potențialul inovator al tinerilor, care vor deveni, la rândul lor, arhitecții economiei viitorului”, spune sibianul Beniamin Mincu, CEO MultiversX, potrivit unui comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te