Școala de vară Est-Europeană de Machine Learning are loc și în 2019

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 01.07.2019 - 13:13

Școala de vară est-europeană de Machine Learning EEML, ediția 2019, se va desfășura între 1-6 iulie 2019, în campusul Universității Politehnica din București.

SHARE

Școala de vară est-europeană de Machine Learning EEML este un eveniment internațional inițiat în 2018, care are loc anual într-o țară est-europeană, avînd ca scop reunirea unora dintre cele mai respectate nume din Machine Learning (ML) și inteligența artificială (IA) cu studenți și practicieni din întreaga lume pentru a oferi o săptămână de instruire de înaltă calitate și ample oportunități de interacțiune și schimb de idei.

Scopul școlii este de a încuraja cercetarea de vârf în domeniul IA și Machine Learning în Europa de Est, și de a îmbunătăți comunicarea între comunitatea de IA/ML din Europa de Est și restul lumii.

În comparație cu ediția din 2018, ediția din acest an își propune să implice mai mult comunitatea locală de Inteligență Artificială și să sensibilizeze atât participanții școlii, cât și publicul larg, la potențialul IA pentru abordarea problemelor cu impact social important.

În acest scop, organizatorii au creat un concurs pentru participanții școlii în scopul de a utiliza metodele machine learning pentru problema de predicție a consumului de energie. Iar joi, 4 iulie, la 17:30, va avea loc o sesiune pe tema AI for Social Good deschisă publicului larg, la Teatrul Național București. Agenda include prezentări legate de aplicare ML în domeniile sănătății și climei, anunțarea rezultatelor competiției, precum și o discuție despre dezvoltarea IA în România. Seara se va închide cu o discuție de grup în jurul acestor subiecte.

La fel de important pentru școală este de a face educația în aceste domenii accesibilă tuturor și de a îmbunătăți diversitatea populației implicate în domeniile STEM, inclusiv prin păstrarea unor taxe de participare cât mai reduse. Acest ultim obiectiv nu poate fi realizat fără sprijinul sponsorilor, care joacă un rol crucial în succesul școlii.

Școala va găzdui 210 participanți în acest an: 160 au fost acceptați în urma unui proces foarte riguros de selecție din 738 de cereri depuse, iar 50 participă în numele sponsorilor. Participanții provin din 42 de țări, 54% dintre participanții selectați fiind din Europa de Est și 32,3% sunt femei.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina eeml.eu

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.