Răzvan Cuc se laudă cu un doctorat de la care a fost exmatriculat pentru că s-a apucat de afaceri

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.04.2021 - 23:23

Fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc se laudă, într-un document oficial, că este doctorand la Academia Română. De fapt, Cuc a fost exclus pentru absențe de la doctorat.

SHARE

Citește și: PNL îl susține pe Cîțu, Orban insistă că premierul nu trebuie atacat. Cîțu: Aștept propunere la MS

Primul lucru pe care îl citești când deschizi cv-ul oficial al lui Răzvan Cuc de la Senat (senat.ro) sunt studiile. Iar cele mai importante sutdii ale lui Cuc sunt:

„Doctorand din septembrie 2008,

Impactul integrării în Uniunea Europeană asupra comerțului exterior al României
Academia Română”.

Acest aspect se vede din facsimilul de mai jos luat din cv-ul lui Cuc de pe pagina senat.ro.

Răzvan Cuc se laudă cu un doctorat de la care a fost exmatriculat

Deși fusese exmatriculat în anul 2013, Cuc și-a păstrat, în cv-urile oficiale, titulatura de doctorand până în 2016.

În 2016, Academia Română mi-a confirmat faptul că Răzvan Cuc nu mai este doctorand fiind exmatriculat pentru că a avut prea multe absențe. Răzvan Cuc mi-a explicat că nu a mai urmat doctoratul fiind prins cu activitatea politică și cariera. Și că a uitat să șteargă faptul că este doctorand din cv.

Citește și: Cuc revine la Transporturi, după ce tot PSD l-a concediat pentru incompetență, în 2017

În mandatul 2016 – 2020 Răzvan Cuc a fost deputat PSD. El și-a scos din cv-ul oficial de la Camera Deputaților, așa cum era și normal, titlulatura de doctorand. Pe care a reintrodus-o, însă, în 2020, în cv-ul său de la Senat (senat.ro).

Răzvan Cuc este senator de Neamț.

Contactat de Newsweek România, Răzvanc Cuc a spus că „este o greșeală în cv pe care o voi remedia. Am renunțat la doctorat”. Exact aceeași explicație pe care mi-a oferit-o acum 5 ani: a uitat să își șteargă titulatura de „doctorand” din cv.

Cel mai slab ministru al Transporturilor

Cuc a fost ministru al Transporturilor în anul 2017.

Citește și: „Performanța” lui Răzvan Cuc: 5 ani pentru modernizarea unui kilometru de pe Șoseaua de Centură

În 2017, potrivit datelor oficiale, nu s-a finalizat niciun kiloemtru de autostradă. Cuc era însă celebru prin faptul că anunțase că va finaliza zero kilometri de autostradă. „Nu promit nici un kilometru de autostradă”, spunea el în ianuarie 2017. Ulterior, el a revenit asupra declarației și a anunțat că va finaliza 90 de kilometri în 2017, obiectiv complet ratat. 

Citește și: Partidul Studiilor la Distanță. Răzvan Cuc: Director, doctorand și masterand 

În pofida acestor contraperformanțe, în februarie 2019 a revenit la cârma Ministerului Transporturilor.

În 2019 au fost finalizați 43 de km de autostrada deși au fost promiși 100.
 

Omul lui Domnu Dan

Alexandru-Răzvan Cuc, în vârstă de 34 de ani, a fost secretar executiv al PSD Giurgiu din 2014 şi purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene PSD Giurgiu. În 2012, a reprezentat Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) la alegerile locale  şi a obţinut un loc de consilier judeţean, apoi a candidat din partea PP-DD la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputaţilor şi devine, în acelaşi an, prim-vicepreşedinte al PP-DD. În ceea ce priveşte studiile, Alexandru Cuc are licenţă în Drept şi Economie.

A absolvit în 2012 Facultatea de Drept şi Administraţie Publică a Universităţii Hyperion, Bucureşti, începută în 2009. A studiat şi Economia, la Universitatea Americană, Bucureşti, în perioada 2002-2006. Cuc a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în perioada octombrie 2015 - mai 2016, consilier judeţean PP-DD în perioada 2012-2016. Din 2012 până în prezent este director general al Zonei Libere Giurgiu.

Mai mult, a fost administrator al companiei de panificaţie la care este administrator, SC Pan D'Or SRL, în perioada 2010-2012. Cuc a fost expert asistent al Direcţiei Politici Economice din cadrul Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) în perioada 2007-2010. De asemenea, a fost expert al Diviziei Pieţe Interne, MECMA, timp de un an, între 2006 şi 2007.  
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.