Profesori prinși copiind la Examenul de titularizare 2023. Ce se va întâmpla cu ei acum

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.07.2023 - 22:06
Unii profesori nu au stiut subiectele la examen Foto: pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Zeci de profesori au fost eliminați din Examenul de titularizare 2023 pentru fraude sau tentative de fraude. Unul dintre ei a fost prins cu telefon și căști în urechi.

SHARE

Zeci de profesori au fost emilinați din Examenul de titularizare 2023 pentru fraude sau tentative de fraude. Unii au ieșit din examen după ce au primit subiectele.

Unul dintre profesori a fost prins cu telefon și căști în urechi la examen.

Profesori prinși copiind la Concursul de titularizare 2023. Ce se va întâmpla cu ei

Este vorba despre un cadru didactic din Timiș, care s-a prezentat la proba de educație muzicală, a fost eliminat din examen pentru că a încercat să copieze.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Timiş, profesorul s-a prezentat, miercuri, la proba de Titularizare, organizată la Şcoala Gimnazială nr. 24 din Timişoara, însă a fost eliminat din examen.

Acesta urma să susțină proba la educație muzicală. Supraveghetorii au descoperit că a intrat în sala de examen cu un telefon mobil și cu căști în urechi.

Citește și: Puțin peste 50% dintre profesori au obținut peste 7 la Examenul de titularizare

87 de candidaţi s-au retras din examen după ce au primit subiectele, unul dintre ei acuzând motive medicale.

De asemenea, 212 candidați au absentat de la examenul de titularizare.

La nivel național, 26 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 - 2024, a transmis Ministerul Educației. 

Când se afișează rezultatele la Examenul de titularizare 2023

Rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, desfășurată miercuri, 12 iulie, a fost 83,17%.

Din promoția de absolvenți ai acestui an înscriși la concurs, s-au prezentat 81,70% dintre candidați.

2.623 de candidați dintre cei prezenți s-au retras (2.541 de candidați din motive personale, respectiv 82 de candidați din motive medicale). Procentul candidaților retrași, din totalul candidaților prezenți, este 9,87%.

Au fost transmise către cele 12 centre de evaluare (constituite pe discipline, la nivel național) 23.893 de lucrări (12 lucrări au fost anulate la centrul de concurs, după încheierea probei).

Citește și: Ce notă trebuie să obțină un profesor pentru a fi titular pe post în 2023. Peste 31.900 de candidați

Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel național.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor școlare şi pe site-ul dedicat.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor școlare județene şi pe site-ul anterior menționat în data de 26 iulie.

Citește și: Guvernul oferă profesorilor greviști o creștere de 1.500 lei/lună. Ce răspuns au dat sindicaliștii

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te