Profesoară nemulțumită că o frizeriță câștigă în 20 de minute cât face ea într-o oră. ”Se respectă”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.01.2024 - 20:29
O frizeriță câștigă în 20 de minute cât o profesoară într-o oră Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

O profesoară și-a arătat nemulțumirea, pe o platformă de socializare, pe faptul că o frizeriță câștigă în 20 de minute cât face ea într-o oră de curs. Cadrul didactic își îndeamnă colegii să ceară respectul societății.

SHARE
O profesoară și-a arătat nemulțumirea pe o platformă de socializare explicând că pentru un tuns care a durat 20 de minute, o frizeriță i-a cerut suma pe care ea o câștigă într-o oră. 
 
Cadrul didactic își îndeamnă colegii să ceară respectul societății. ”Respectați-vă dacă vreți să vă respecte societatea și să vă recâștigați importanța în România”, a transmis profesoara.

Profesoară nemulțumită că o frizeriță câștigă în 20 de minute cât face ea într-o oră. ”Se respectă”

O profesoară a povestit pe un grup de pe Facebook experiența sa la un salon de coafură. A plătit pentru un serviciu cât câștigă ea într-o oră.
 
”Am dus fata la tuns( doar vârfurile).
M-a costat 60 de lei și a durat cam 20 de minute.
 
Ora mea de predare(50 de minute) este remunerată cu 60 de lei. Orice om trebuie plătit decent. Doamna de la salon se respectă.
 
Nu mai cedați! Ridicați capul! Aveți facultăți terminate, doctorate, masterate, grade didactice, cursuri de perfecționare și experiență.
 
Nu vă mai lăsați călcați/ călcate în picioare!
Respectați-vă dacă vreți să vă respecte societatea și să vă recâștigați importanța în România !”, a scris profesoara pe grupul Profesori buni.
 
Postarea a avut peste 1.000 de apriecieri și zeci de comentarii. 

”Trebuie să dăm sfaturi la orice oră”

Unii utilizatori ai grupului au dat exemple similare:
 
”Tuns băiat, 15 minute, 30 lei. Și frizerul nu a fost nevoit să înghită jigniri, ironii, răspundere cât cuprinde (de la burse, documente școlare, viața și integritatea personală a elevilor etc) , nu a fost certat de părinți, nu a făcut pe jandarmul sau polițistul cu nimeni, nu a încasat pumni, picioare sau cuțite”, a scris un cadru didactic.
 

”În 20 de min un domn care mi-a reglat un geam și a înșurubat cu șurubelniță electrică 24 de șuruburi mi-a luat 350 lei . În 20 min.eu iau 100 lei/ședință de 2 ore”, a scris o utilizatoare.
 
”Un instalator care în 5-10 min a deșurubat trei șuruburi și a reașezat o curea la mașina de spălat 130 ron., fără bon, fără alte explicații”, a dat exemplu o învățătoare.
 
”Facem practică pedagogică și luam 54 sau 33 lei în funcție de ore, impozabil. Și trebuie să dăm sfaturi la orice oră și să corectăm proiecte de lecții și în weekend, iar o maniuchiurista căștigă 120 lei în 2 ore, o Coafeză la fel... Asta e România!”, a scris o educatoare, pe grupul respectiv. 
Foto: Freepik.com
 
Însă profesorii dau vina pe celelalte categorii profesionale care nu sunt solidare cu ei.
 
”Cei care "latră" de ce cerem mai mult au impresia că din buzunarul lor luăm... Nu vor fi solidari românii niciodată pentru că merg pe principiul "Să moară și capra vecinului"”, a scris o profesoară.
 
Alții au dat exemple de servicii medicale costisitoare,  în timp ce ”profesorii sunt judecați că primesc mici atenții de două ori pe an: de Crăciun și de 8 Martie”
 
Un alt utilizator al grupului a spus însă că astfel de comparații sunt fără rost.
 
”O intervenție chirurgicală de câteva ore poate costa zeci de mii de euro... Postarea aceasta este de oameni care gândesc normal?
 
 
Dați unui profesor mediocru 100 de euro pe oră. Va face o treabă mai bună? Nu, vă fi la fel și tot la fel de vocal și susținător a unor idei stupide că aceasta.... Să cerem cee ce nu se cuvine in condiții de treabă bine făcută. Să fim plătiți și diferențiat....”, a scris acesta. 

Profesoară nemulțumită că ar putea intra în școală împreună cu elevii

Zilele trecute, o profesoară din București și-a exprimat nemulțumirea cu privire la propunerea desființării intrării separate pentru profesori.

”Este o formă de uzurpare a imaginii cadrului didactic. În primul rând, suntem categorii sociale diferite. Nici la spital, dacă mergem, nu dăm nas în nas cu doctorul pe scară. Au intrări separate medicii și pacienții.

Un cadru didactic, chiar și în societatea contemporană în care este afectată imaginea profesorului, rămâne un mentor, un formator de destine.

Și ca să pot să fac lucrul acesta corect, îmi trebuie o stare, îmi trebuie un statut, un loc în instituție. Haideți atunci să le deschidem și cancelaria. Să intre și în cancelarie”, susține profesoara într-o declarație pentru Școala 9.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te