Peste 4.300 de elevi din Timiș nu au acces la Internet și nu pot urma cursuri online

DE Octavia Constantinescu | 18.03.2020 - 16:16
Inquam Photos

În total, 35% din gospodării nu au acces la computer de acasă. Un sfert dintre gospodăriile din România nu au acces la Internet de acasă. Unele gospodării nu beneficiază de niciuna din cele două facilități.

SHARE

Acesta este contextul în care Aura Danilescu, Inspector Școlar General Timiș arată că miid e eelvi din județ nu pot urma cursuri la distanță, iar autoitățile ar trebui să intervină.

Citește și: Un milion de elevi nu au acces la cursuri online.

„Încă de când a fost anunțată măsura de suspendare a cursurilor, în contextul pandemiei COVID-19, o măsură menită să protejeze copiii de îmbolnăviri, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a fost preocupat de continuitatea procesului de învățare, dar, mai presus, de starea de bine a copiilor, ca sănătatea emoțională a copiilor să nu fie afectată major
În acest sens, colegii mei, cadrele didactice din Timiș, au început de săptămâna trecută să desfășoare activități de e-learning, un număr impresionant de școli având deja conturi funcționale pe diferite platforme de învățare. Profesorii consilieri s-au alăturat demersului și desfășoară activități specifice, menite să asigure o bună stare emoțională a copiilor. Nici unitățile de învățământ special și special integrat nu neglijează copiii, acestea desfășurând online activități cu caracter terapeutic și instructiv-educative.
Pentru că nu dorim să lăsăm nici un copil în urmă și pentru că suntem conștienți că există și copii care provin din medii defavorizate din punct de vedere socio-economic sau, cărora familiile nu le-au achiziționat device-uri care să le permită să acceseze platformele online pe care lucrează colegii noștri, am luat legătura cu directorii școlilor și le-am cerut să identifice cazurile descrise mai sus din școlile dumnealor.

DATE PROVIZORII primite de la 132 DE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT CU PERSONALITATE JURIDICĂ

1. Calitatea conexiunii la internet în localitățile rurale (68 unități de învățământ):
Foarte bună - 13 localități
Bună - 45 localități
Slabă - 7 localități
Foarte slabă - 1 localitate
Fără conexiune - 1 localitate

2. Cadre didactice care nu au acces la internet: 79

3. Cadre didactice care nu dețin device-uri (PC, laptop, tableta sau telefon smart): 100

4. Număr de elevi care nu au acces la internet: 4679

5. Număr preșcolari care nu au acces la internet: 790

6. Număr de elevi care nu dețin device-uri ( PC, laptop, tableta sau telefon smart): 4318

7. Număr de prescolari care nu dețin device-uri ( PC, laptop, tableta sau telefon smart):732

În acest sens, pentru a asigura șanse egale la învățare tuturor copiilor din județul Timiș, fac un apel la companiile din domeniul IT și nu numai, la ONG-uri sau persoane fizice, care sunt dispuse să doneze școlilor echipamente (laptopuri/telefoane/tablete), chiar și second hand și cartele prepay cu acces la internet, pe care școlile le vor direcționa către copiii care în acest moment nu pot accesa nicio resursă educațională online”, scrie Inspectorul Școlar pe pagina de facebook.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -