O profesoară de Limba Română habar nu are de materia pe care o predă. Părinții îi cer să plece

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.04.2024 - 14:10
O profesoară este acuzată că nu stăpânește materia pe care o predă Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

O profesoară de Limba Română, doctor în Filologie, este acuzată de părinți și elevi că nu știe materia pe care o predă. Mai mult, aceasta îi insultă pe elevi la clasă. Directoarea școlii respective și-a dat demisia.

SHARE

Părinții elevilor unei școli importante din Buzău fac acuzații grave la adresa unei profesoare de Limba și Literatura Română și cer demisia ei. Cadrul didactic nu ar stăpâni prea bine materia pe care o predă. 

Directoarea școlii respective și-a dat demisia susținând că nu își poate proteja elevii pentru că nu are control asupra procesului de recrutare și arată cu degetul spre Inspectoratul Școlar.

O profesoară de Limba Română habar nu are de materia pe care o predă

 „Este incapabilă să susțină orele” și îi insultă pe elevi la clasă, mai precizează cadrul didactic care și-a dat demisia din funcție pentru că „am simțit că nu-mi mai pot apăra elevii” a spus  Virginia Mândruță, directoarea Colegiului Național ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău pentru EduPedu.

”În principal am luat această decizie pentru că s-au repetat niște acțiuni cu care nu mai puteam să fiu de acord. N-am fost niciodată de acord, dar speram să fie ce a fost în trecut, să nu fie repetabil și s-a dovedit a nu fi așa.

Citește și: Profesoară, șantajată pentru note mai mari de un elev care amenința că va publica poze cu fiica sa

De aproape o lună de zile a trebuit să privesc în ochi niște elevi și niște părinți care pur și simplu nu mai puteau tolera situația ivită la clasă, anume faptul că un profesor de limbă și literatură română este incapabil să susțină ore, nu mai spun la un nivel ridicat, e vorba de erori grave, de confuzii între termeni, de dezacorduri, ceea ce este absolut inadmisibil.

Am cercetat și s-a dovedit că tot ce au spus părinții și elevii era adevărat”, a spus directoarea.

”Pentru mine este o demisie de onoare. Persoana respectivă (n. red. profesoara de limba română) are doctorat. Puneți puțin în balanță cum arată oamenii care au acordat titlul de doctor unui om care face dezacorduri în limba română”, a mai spus ea.

Cum a ajuns profesoara să predea Limba Română

Profesoara a predat ore de limbă germană și la o altă școală din oraș, însă a pierdut locul acolo astfel că a cerut întregirea normei la CN ”Bogdan Petriceicu Hașdeu”.

Directoarea nu a fost de acord dar apoi a dat notă explicativă la ISJ Buzău referitor la neacceptarea cererii.

”Este vorba de un profesor care și-a întregit norma în școală într-un mod care nu este tocmai conform mișcării personalului didactic.

Profesoara avea inițial ore de limbă germană, după aceea au apărut și câteva ore libere de Limba română și a solicitat întregirea planului. 

Eu atunci am refuzat pe motiv că a depus cererea de întregire după termenul legal, în care trebuiau depuse astfel de cereri și am crezut că lucrurile se opresc aici. 

Citește și: O profesoară s-a ales cu o despăgubire uriașă după ce a fost batjocorită pe internet de doi elevi

Nu ascund că până la urmă chiar m-am gândit că e bine, pentru că știam că nici prestația la orele de limba germană nu este tocmai ok, dar urmarea a fost că am fost chemată eu la inspectorat, întrebată de ce nu i-am primit cererea, am dat notă explicativă că nu i-am primit cererea.

Și, cu toate acestea, doamna a primit decizie de întregire a normei. Am mai ținut-o un an de zile pe germană și literatura universală, unde doamna a zis:

„Eu am doctorat în limba română. Vă rog frumos să-mi dați ore de limba română” și anul acesta, pentru că a apărut încă o pensionare și nemaiputând să țin lucrurile în modul în care am făcut-o în anii precedenți, am încadrat-o și pe ore limba română la trei clase”, a psus directoarea, conform Edupedu.

Inspectoratul Școlar a anunțat că face anchete în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te