Mașina ministrului Educației a fost urmărită câțiva kilometri de Poliția Rutieră. Șoferul care îl conducea pe ministru nu a vrut să oprească la unul dintre filtrele poliției. Acesta conducea cu viteză excesivă, aproape 90 km la oră.
Autovehiculul a fost blocat ulterior de oamenii legi, iar şoferul a fost sancționat.
Şoferul şi-a cerut scuze poliţiştilor şi a spus că cel pe care îl conducea, respectiv ministrul Educaţiei, nu i-a permis să oprească. Aceasta i-ar fi spus să nu oprească pentru nişte "tablagii".
La solicitarea Realitatea TV, Valentin Popa a afirmat că maşina de poliţie nu era înscripţionată şi din acest motiv nu ar fi oprit.
Codul Rutier nu prevede că polițistul să fie însoțit de o mașină inscripționată, ci doar ca omul legii să fie îmbrăcat corespunzător pentru a fi vizibil.
Citește și Ministrul Educației, urmărit de poliție prin București. Șoferul nu ar fi oprit la semnal
Astfel, Potrivit Codului Rutier,
„6: Semnalele politistilor si ale altor persoane care dirijeaza circulatia
Art. 88
b)bratul sau bratele întinse orizontal semnifica "oprire" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circula din directia sau directiile intersectate de bratul sau bratele întinse. Dupa ce a dat acest semnal, politistul poate coborî bratul sau bratele, pozitia sa însemnând, de asemenea, "oprire" pentru participantii la trafic care vin din fata ori din spate;
Art. 90
Persoanele prevazute la art. 88 alin. (1) si la art. 89 alin. (1) lit. a)-e) care dirijeaza circulatia trebuie sa fie echipate si plasate astfel încât sa poata fi observate si recunoscute cu usurinta de catre participantii la traffic”.