Ministrul Educației: Nu am ce să fac cu banii, dacă se alocă 6% din PIB-ul actual

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 15.11.2019 - 16:18
Monica Anisie/Foto: Facebook

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că pe actuala „construcție” în materie de investiții și priorități de la ministerul Educației, dacă s-ar aloca 6% din PIB acestui domeniu, „nu are ce să facă cu banii”.

SHARE

Anisie a spus în emisiunea Cafeneaua Nației, a lui Dragoș Pătraru, că trebuie mai întâi create sau dezvoltate mai multe programe, cum ar fi „masa caldă” sau „școala după școală”, programe care momentan sunt în stadiu de pilotare.

Anisie a declarat că „bugetul trebuie să crească gradual” și a susținut că se va „preocupa” să crească bugetul învățământului preuniversitar. Aceasta a explicat de ce nu ar avea ce să facă cu banii, dacă astăzi s-ar aloca 6% din PIB Educației. Redăm o parte din interviul luat de Dragoș Pătraru ministrului Monica Anisie:

Întrebată dacă, la momentul acesta, consideră că sunt bani destui în sistem, Monica Anisie a spus că „în învățământul preuniversitar lucrurile stau mai prost decât în învățământul preuniversitar. Bugetul pe care-l primește învățământul preuniversitar este mai mic decât în învățământul universitar. Și nevoile să știți că sunt mai mari în învățământul preuniversitar pentru că…. Eu mă voi preocupa ca acest buget să se îndrepte în principal către învățământul preuniversitar, către baza aceea, pentru că cei mai importanți sunt acești învățători, educatori, chiar și cam până când se termină gimnaziul, profesorii, învățătorii și educatorii își pun amprenta asupra copilului. (…) Deci îmi doresc să măresc bugetul pentru învățământul preuniversitar.”

Ministrul a mai spus că se va lupta pentru creșterea bugetului pentru Educație. „V-am spus, și bugetul acesta trebuie să crească gradual, pentru că nu poți să dai din primul moment fără să știi niște măsuri pe care le vei lua pe termen scurt, mediu și lung. Vă spun de ce. Pentru că, hai să spunem că astăzi ni se dau cei 6% din PIB. Astăzi! Dar eu, pe construcția pe care o am acum, cu cei 6% nu am ce să fac”.

Citește articolul în întregime pe edupedu.ro

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -