Lista cu incidența în toate localitățile din țară, în funcție de care începe școala mâine

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.05.2021 - 13:51
Inquam Photos / Casian Mitu

Ministerul Educației a publicat, marți, lista cu incidența în toate localitățile din țară și a marcat pentru fiecare în parte modul în care va începe școala miercuri, 5 mai.

SHARE

Sunt două scenarii în care vor începe școlile - unul verde - în care incidența este mai mică de 1 la mie și toți elevii vor veni la cursuri la școală și scenariul galben, în localitățile cu incidenţa peste 1 la mie, unde vor veni la ore în format fizic elevii din ciclul primar și elevii din anii terminali. 

Consultați AICI lista cu incidența cu toate localitățile și scenariul marcat de MEN. 

În total, sunt peste 1.100 de localităţi sunt în scenariul galben. Cea mai mare rată de infectare din ţară, de 8,37 la mie, se înregistrează în localitatea Berzoia din judeţul Caraş-Severin. 

Măsurile sunt prevăzute în Ordinul nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 122 din 5 februarie 2021, Partea I, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează, conform news.ro. 

Citește și: Doi copii de 12 si 13 ani din Isaccea, Tulcea, au încercat să spargă o bancă de Paște | Newsweek Romania

Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Scenariul 1 (verde) prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori. 

Scenariul 2 (galben) vizează a) Participarea zilnică, cu prezenţă fizică, în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi  a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară; şi b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, acolo unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Citește și: Obligaţia carantinei pentru persoanele vaccinate sau cu un test PCR negativ, eliminată în Cipru | Newsweek Romania

De asemenea, în ordin se arată că este permisă organizarea orelor remediale, cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină și dacă se asigură distanţare corectă, aerisirea frecventă a spaţiilor, respectarea normelor de igienă şi  purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

Totodată, este permisă participarea preşcolarilor/elevilor din învăţământul special, cu prezenţa fizică, la nivelul tuturor grupelor/claselor, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este declarată starea de carantină și dacă se asigură distanţare corectă, aerisirea frecventă a spaţiilor, respectarea normelor de igienă şi  purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

Atât profesorii, cât și personalul nedidactic/auxiliar, trebuie să poarte în permanență masca de protecție: în clase, în cancelarie, în timpul pauzelor, în interiorul școlii și în exterior. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te