Educația online începe, în Moldova, din grădiniță: cum faci un colaj, cum înveți un dans la distanță

DE Petre Bădică | Actualizat: 26.03.2020 - 17:32
jurnal.md

Deocamdată, în România, învățământul la distanță nu se desfășoară la nivel național, nerespectându-se o metodologie unitară. Cu toate că România este mult înaintea Moldovei în ceea ce privește digitalizarea.

SHARE

În Republica Moldova, școala a fost închisă pe perioadă nelimitată.

De aceea, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău a aprobat „Metodologia privind organizarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină, pentru instituțiile de educație timpurie”. 

Documentul stabilește modul de continuare a procesului educațional în instituțiile de educație timpurie, atât în grupele preșcolare, inclusiv cele pregătitoare, cât și în grupele antepreșcolare,  în condiții de carantină, când prezența fizică a copiilor în sălile de grupă este restricționată.

Documentul stabilește atât persoanele implicate în procesul educational – cadrele didactice, părinți și copii – dar și principalele mijloace de comunicare: calculatorul, tableta sau telefonul.

Documentul îl găsiți AICI. Newsweek România vă prezintă câteva dintre cele mai importante aspecte ale metodologiei de învățare, pentru instituțiile de educație timpurie din Republica Moldova. 

Care e procedura

Fiecare grădiniță/ cadru didactic își stabilește mijloacele de comunicare la distanță cu copiii și părinții prin email, Messenger, Viber, Facebook, Google Classroom, Skype, Zoom cu utlizarea tehnologilor alese de părinți de comun acord cu educatorul.

Proiectele tematice elaborate pentru fiecare grupă de vârstă sunt realizate în cadrul unui mediu educațional virtual prin elaboarea și transmiterea către părinți a sarcinilor educaționale.

Cadrul didactic elaborează/ selectează resurse educaționale digitale conform proiectului tematic și a poiectării didactice zilnice, aprobate de director/metodist…

Cadrul didactic proiectează procesul educațional la distanță, asigură succesiunea secvențelor instrucționale specifice în conformitate cu temele proiectului în forma de sarcini educaționale transmise în regim asincron părinților.

Cadrul didactic are rol de mediator, facilitator, consilier / mentor.

Ce teme se dau

Cadrul didactic transmite la distanță părinților sarcini educaționale concrete  cu indicarea reurselor pe care aceștia le realizează împreună cu copiii în condiții casnice.

-        Să facă observații asupra fenomenelor naturii,

-        Să învețe un dans, o poezie, să ghicească o ghicitoare,

-        Să confecționeze din hârtie jucării, cărți, felicitări, cărți poștale,

-        Să elaboreze un colaj,

-        Să converseze cu ochii în baza imaginilor propuse.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te