Deputata PSD care vrea să schimbe școala în crâșmă: două facultăți la distanță, una la Spiru Haret

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.05.2021 - 13:30
Deputata PSD care vrea să schimbe școala în crâșmă / FB

Natalia Intotero este la al treilea mandat de deputat din partea PSD. La inițiativa sa, zeci de deputați PSD au fost de acord să schimbe destinația clădirilor în care nu se mai fac ore.

SHARE

Pe 23 martie 2021, Natalia Intotero, care este și președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, a înaintat o inițiativă care aduce modificări la Legea Educației. Ea a fost semnată de 50 de deputați PSD.

Citește și: Marea Neagră se supraîncălzește militar. Rusia își justifică prezența prelungită arătând spre NATO

În expunerea de motive se spune că  „în România există sute de școli abandonate” și că  imobilele se degradează și astfel ajung „un factor de risc” în comunitățile locale. Pe termen lung, „aceste imobile ajung în paragină, reprezentând un risc pentru siguranța elevilor.”

În acest context, deputații PSD propun „completarea Legii educației naționale astfel încât, după 3 ani calendaristici de la închiderea unei școli, destinația respectivei unități să se poată schimba fără avizul Ministerului Educației în baza unei decizii a Consiliului local”.

Legea se află acum la Comisii după cum a remarcat și edupedu.

Articolul 112, din Legea 1/2011 alineatul 6 se modifică: „Schimbarea destinației bazei materiale a instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, în primii trei ani calendaristici de la întreruperea activității educaționale, de către autoritățile administrației publice locale numai cu avizul conform al ministrului educației naționale. Procedura elaborării avizului conform și condițiile necesare acordării acestuia se aprobă prin ordin al ministrului educației naționale”.

A se e vedea că în textul final a fost reintrodus Ministerul Educației în ecuație.

Ce avem aici:

-        Elevi de la sate constrânși să facă naveta la școli de la oraș.

-        Clădirea poate deveni orice: magazin, discotecă, bar pentru că nu se precizează în lege nimic în acest sens.

Intotero, studii la distanță și la privat

Newsweek România a scris despre faptul că miniștrii și baronii PSD și-au luat diplomele de studii la mare distanță de locurile de muncă.

Citește și: Partidul Studiilor la Distanță

Inițiatoarea proiectului de lege de mai sus și-a făcut studiile superioare tot la distanță în timp ce avea funcții politice.

Între 2002 și 2006, Natalia Intotero a devenit profesor după ce a terminat la Facultatea de Limba și Literatura Engleză la o universitate neprecizată.

În același timp, între 2003 și 2007 a urmat Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Universitatea "Spiru Haret” Bucuresti. Spiru Haret este cunoscută drept „fabrica de diplome“ pentru perfomanța de a fi avut, în perioada de vârf, 300.000 de studenți.

În aceeași perioadă, a fost institutor și apoi profesor la Brad.

Între 2004 și 2008 a fost și consilier județean PSD Hunedoara. Din Hunedoara la București faci șapte ore pe autostrăzile pe care PSD nu le-a construit.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te