Cum cred unii profesori că obțin performanță de la elevi? ”Singura cale de urmat, școala tortură”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.09.2023 - 19:10
Unii profesori le vorbesc urât elevilor crezând că astfel vor face preformanță Foto: Pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Un grup de părinți își spun nemulțumirile pe un grup de socialziare. Ei vorbesc despre unele școli unde profesorii se poartă urât cu elevii pentru că așa ar spune ei că fac performanță.

SHARE

Iar aceste lucruri s-ar întâmpla în școli de elită unde părinții își duc copiii visând că vor ieși de acolo medici, ingineri sau vor avea o carieră de succes. 

În realitate, sunt speriați și timorați în cea mai mare parte a timpului, iar cei care ar trebui să îi încurajeze le ”taie” de fapt aripile.

Cum vor unii profesori să obțină performanță de la elevi? Singura cale de urmat este școala tortură

”În unele școli - prepoderent de elită - a fi urâcios, vindicativ sau acid pare a fi calea tradițională urmată de "profesorii" care pretind performanță. Pe scurt, profesori cu comportament nepotrivit induc constant ideea că elevii sunt pramatii sau derbedei și că singura

 cale de urmat - pentru a nu lua calea pierzaniei - este școala tortură, școala pedeapsă, scoala osândă.

Genul de profesori care nu încearcă să îi ridice pe elevii care sunt puțin mai jos, folosește "călcarea" lor în picioare ca mijloc de educare/intimidare a celorlalți. Știți la ce mă refer? Cunoașteți astfel de unități de învățământ?”, a deschis un topic pe grupul de socializare al Părinților elevilor din România, expertul în educație Zeno Daniel Șuștac.

Mai întîi timid, apoi cu mai mare încredere, părinți și cadre didactice au recunoscut această practică. 

”Din păcate, părinții elevilor din aceste licee consideră că sunt buni acești profesori, că așa se face performanță. Ce atâta politețe și bunătate, zbirul scoate elite”, a scris un părinte.

Citește și: Părinții nemulțumiți de ”ofertele” din pliantele primite de copii la școală. Eu nu am voie să intru

”În cazul existenței acestor situații, este important să se ia atitudine! Constatarea existenței problemei este doar un prim pas”, a comentat Zeno Șuștac.

”Unele dintre școlile de elită ieșene... Erau și încă mai sunt la fel”

”În București cunosc un liceu în care doamna director ne- a lăudat toți copiii liceului , eventualele probleme se pot rezolva, ei fiind copii excepționali . Poate nu sunt excepționali cu toții dar mi- a plăcut enorm încrederea avută în ei .Tot respectul pentru dânsa”, a încercat cineva să mai înmoaie adversitățile.

”Sunt astfel de profesori, cred că prin toate școlile din România, care-i desconsideră unii copii și țin în brațe doar 3-4 copii. Doar aceia sunt buni și doar aceia trebuie să-și ridice notele la lucrări când primesc note proaste”, a mai scris un părinte.

Citește și: Ce se întâmplă când părinții vor să aibă copii independenți: Există riscul îndepărtării de familie

Un alt utilizator, cadru didactic, a spus că sunt mulți profesori care își desconsideră elevii. Iar acest lucru o fac chiar pe grupuri de socializare.

”Deși sunt profesor, nu mai accesez aceste grupuri pentru că îmi face rău să văd postări și comentarii în care elevii sunt desconsiderați atât de mult.  Mă încălzește, totuși, ideea că sunt puțini cei care-și varsă veninul pe Facebook și că marea majoritate a cadrelor didactice sunt persoane responsabile, respectabile, potrivite pentru această profesie nobilă”. a scris un profesor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te