Cinci PSD-iști cu „bube” moșteniți de Monica Anisie în conducerea Ministerului Educației

DE Petre Bădică | Actualizat: 06.11.2019 - 09:50
Monica Anisie. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Monica Anisie preia, la Ministerul Educației, un aparat de conducere apropiat de Liviu Pop și Victor Ponta și pe care ar trebui să îl curețe.

SHARE

Ministerul Educației are cinci secretari de stat, un secretar general și un secretar adjunct.  

Dănuț Ghican e paralel cu Educația

Secretarul General al Ministerului Educație a avut mai multe tangențe cu transportul pe mare decât cu Educația, potrivit cv-ului pe care și l-a postat pe siteul Ministerului. Acesta a terminat Academia de Studii Economice la vârsta de 27 de ani, iar, la 39 de ani, a absolvit dreptul la Universitatea Titu Maiorescu.

Mai interesantă este activitatea profesională a lui Dănuț Ghican care nu are nicio treabă cu domeniul Educației. Înainte de Revoluție, timp de cinci ani s-a ocupat de „operațiuni contabile” la Primăria sectorului 2. Alți cinci ani a muncit la Ministerul Finanţelor – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti ca „revizor contabil specialist”.

Între 1993 și 2013 a fost angajat ca Director General și Director Economic la Transatlantic Shipping and Trading Ltd. S-a ocupat de: „Management companie, management proiecte, reprezentare pe plan intern şi extern”.

Citește și: Omul cu ștampila de la Educație a condus o firmă maritimă

Anca Ioana Urda l-a secondat pe Liviu Pop la dialog social

Secretarul General Adjunct al Ministerului Educației nu are, la fel ca superiorul său, experiență în domeniul Educației. A fost angajată la Banca Transilvania, consilier al lui Liviu Pop pe când acesta era ministru al Dialogului Social, apoi a Doinei Pană. A mai lucrat doi ani la ANAF.  

Ioan Ștefan Groza  cu trecutul la secret

Secretarul de stat care se ocupă deCoordonare Departamente Juridic, Relații Internaționale și Afaceri Europene” nici măcar nu și-a publicat cv-ul așa că poate fi acuzat, cel puțin, de lipsă de respect față de cei care îi plătesc salariile.  

Petru Andea l-a albit pe Ponta

Petru Andea este, azi, secretar de stat în Ministerul Educației pentru probleme în Relația cu Parlamentul. El a făcut parte din Consiliul Național de Etică din 2012, care „s-a înșelat” grosolan și l-a scăpat pe Victor Ponta de acuzațiile de plagiat. Andea a fost, în perioada 1975-1983, președinte al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România pe Timișoara. A fost în trei rânduri deputat: 2000 – 2008; 2012-2016.

În vara anului 2012, pe când ancheta plagiatul lui Ponta, se pregătea să candideze pe listele partidului condus de Ponta.  CV-ul lui oficial începe în anul 1996.

Citește și: Ai albit un plagiat? PSD te promovează

Gigel Paraschiv a parafat decapitări ilegale

Secretarul de stat pentru învățământ superior a semnat una dintre cele mai obraznice și ilegale decizii luate de Ministerul Educației în mandatul lui Liviu Pop. El a semnat un document, la ora 19 în seara de vineri, prin care au fost demiși 13 inspectori școlari.

În locul lor au fost numiți apropiați PSD. Ulterior, inspectorii dați afară abuziv și-au câștigat în instanță pozițiile din care fuseseră îndepărtați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.