Omul cu ștampila de la Educație a condus o companie de transport maritim

DE Petre Bădică | Actualizat: 30.09.2019 - 15:09

Educația a rămas fără ministru după ce lui Daniel Breaz i s-a terminat interimatul. Pe de altă parte, premierul tergiversează trecerea unui nou guvern prin Parlament.

SHARE

Dacă te uiți pe site-ul guvernul vei vedea o bulină albastră în dreptul portofoliului Educației. Și două puncte de suspensie. Pe site-ul Ministerului Educației la capitolul „despre ministru” este un loc gol.

Pe poziții au rămas secretarii de stat, dar omul cu ștampila (și semnătura) din cadrul Ministerului Educației este Secretarul General Dănuț Ghican. Care a avut mai multe tangențe cu transportul pe mare decât cu Educația, potrivit cv-ului pe care și l-a postat pe siteul Ministerului. Acesta a terminat Academia de Studii Economice la vârsta de 27 de ani, iar, la 39 de ani, a absolvit dreptul la Universitatea Titu Maiorescu.

Specialist în transportul pe ape

Mai interesantă este activitatea profesională a lui Dănuț Ghican care nu are nicio treabă cu domeniul Educației. Înainte de Revoluție, timp de cinci ani s-a ocupat de „operațiuni contabile” la Primăria sectorului 2. Alți cinci ani a muncit la Ministerul Finanţelor – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti ca „revizor contabil specialist”.

Între 2004 și 2008, a fost Membru al Consiliului de Administraţie Romtrans S.A, o companie din domeniul transportului și expediției de mărfuri din România. 

Între 1993 și 2013 a fost angajat ca Director General și Director Economic la Transatlantic Shipping and Trading Ltd. S-a ocupat de: „Management companie, management proiecte, reprezentare pe plan intern şi extern”.

Site-ul companiei nu funcționează. Compania este reprezentantul în România, la Constanța, a firmei Stellar Lines. Stellar Lines se ocupă de transportul comercial pe apă în Estul Europei, Marea Caspică, Rusia, Africa de Nord, Turcia și Asia Centrală. Între 2013 și 2016 a lucrat în Parlamentul României Senat, fiind cosnilier economic.

Până în 2017 a fost Director General Administrativ la ASE. Eastern Europe, Russia, the Caspian, North Africa, Turkey, and Central Asia.   

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.