București intră în „scenariul galben”: nu toți elevii vor merge la cursuri. O parte învață de acasă

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.08.2020 - 11:36

Pe simularea făcută azi și pe tendința care se vede, de o lună de zile, în București cursurile nu se vor desfășura, exclusiv, în școli, ci și online. Bucureștiul intră, cu siguranță, în scenariul galben în care elevii vor învăța și în școală și online, de acasă.

SHARE

Autoritățile au anunțat trei scenarii de funcționare a școlilor raportat la evoluția cazurilor de COVID.

Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala.

Dacă se adună în 14 zile un număr total de cazuri care să reprezinte o rată de sub 1 la mia de locuitori, atunci scenariul rămâne verde și elevii merg la ore. Dacă totalul cazurilor e între 1 și 3 la mia de locuitori, scenariul se schimbă în galben și se va merge la școală în sistem mixt. Scenariul roșu se activează la peste 3 cazuri la mia de locuitori și școala va trece pe online.

Pentru fiecare școală în parte, decizia se ia la nivel local prin consultarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgențe.

Bucureștiul trece pe galben

 Modul în care se va merge fizic (sau nu) la școală va fi foarte fluent. Spre exemplu, în București, elevii vor merge la școală doar dacă în 14 zile vom avea, în total, sub 2.000 de infectări noi în total (am luat o populație de 2 milioane de oameni). Dacă media zilnică de infectări (în cele 14 zile) va fi de sub 143 de cazuri se va merge la școală. Dacă va fi între 143 și 429 vom avea învățământ mixt. Cursurile se suspendă dacă vor fi peste 430 de infectări în medie timp de două săptămâni.

În București la ora la care scriem acest text, se vede o tendință foarte clară de depășire a pragului care include orașul în scenariul verde.

Cifre București :

4 august au fost 158 de cazuri nou confirmate,

5 august – 143 de cazuri (limita între scenarii),

 6 august – 192 cazuri,

7 august – 191 cazuri,

8 august – 221 cazuri,  

9 august – 201 cazuri,

10 august – 132 (singura cifră pe scenariul verde),

11 august – 151 cazuri

12 august – 174 de cazuri

Citește și: La primul caz de COVID păinții vor cere încetarea cursurilor

Am avut 9 zile din care 8 cu peste 143 de cazuri care este media limită.

Dacă tendința se păstrează, Bucureștiul urmează să fie încadrat în scenariul galben. Scenariul „galben” înseamnă că grădinițele și ciclul primar merg la școală, clasele VIII și XII, care se pregătesc pentru examen, merg la școală, iar restul claselor, în funcție de decizia școlii, o parte vin la școală și o parte nu, ca să facă loc pentru distanțare suficientă pentru cei care vor merge în fiecare zi la școală

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te