Sute de benzinării din Ungaria, fără carburanți. Guvernul Viktor Orban nu a plătit subvențiile

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.08.2022 - 13:17
Sute de benzinării din Ungaria, fără carburanți. Guvernul Viktor Orban nu a plătit subvențiile. / Foto: pixabay.com

La sute de mici benzinării din Ungaria nu se poate alimenta în zilele de 19 și 20 august. Membri ai Asociației Benzinăriilor Independente din Ungaria (FBSZ) protestează deoarece încă nu au primit subvenția de 20 HUF per litru promisă de Guvernul Viktor Orban din iulie.

SHARE

„Companiile care alcătuiesc asociația decid individual dacă vor fi deschise sau închise pe 19 și 20 august”, a transmis FBSZ, după ce Ministerul Agriculturii de la Budapesta a anunțat marți că guvernul a alocat 18,5 miliarde de forinți (HUF) pentru subvenționarea benzinăriilor mici, iar plățile vor începe săptămâna viitoare, relatează forbes.hu. Inițial, FBSZ a anunțat că toți membrii asociației vor închide stațiile pe 19 și 20 august.

„Suntem mândri că MOL NyRt. în primele șase luni a realizat cel mai mare profit din istoria sa, ne bucurăm că statul maghiar a realizat un venit fiscal record datorită consumului crescut de combustibil.

Citește și: FOTO „Regele” șoselelor, în Iași: Are BMW nou cu numere de Spania și nu respectă nicio regulă

În același timp, dorim să menționăm că întreprinderile de familie mici și mijlocii din domeniul comerțului cu amănuntul de carburanți sunt în mare pericol aici, mijloacele de existență și proprietățile lor nu sunt sigure”, a transmis FBSZ.

Citește și: FOTO Vacanță cu buget redus pe Litoral: Unii turiști fac ciorbă în cameră și mănâncă din portbagaj

„MOL a limitat accesul benzinăriilor mici la carburanți, din 100 de litri de combustibil comandați, acestea primind numai 50 litri. Pe lângă combustibil, sunt și bani mai puțini, pentru că, în ciuda reglementărilor privind ajutorul de stat, plățile din iulie nu au fost efectuate nici până acum”, a declarat Gábor Egri, președintele FBSZ, Daily News Hungary.

Asociația Benzinăriilor Independente din Ungaria a fost înființată în luna februarie a acestui an și are în prezent aproximativ 600 de membrii, reprezentând circa 15% din rețeaua de benzinării din Ungaria.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.