Rezoluția anului 2022: Începeți să investiți!

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.03.2022 - 17:07
Rezoluția anului 2022: Începeți să investiți!

Probabil că v-ați stabilit deja rezoluțiile de an nou: să mâncați mai puțin, să mâncați sănătos, să fiți mai fericit, să mergeți la sală... Când ați inclus ultima dată în rezoluțiile de anul nou ceva legat de viitorul dumneavoastră financiar?

SHARE

De exemplu, anul acesta voi începe să investesc! V-ați gândit vreodată la acest lucru și ați acționat în consecință?

Pe cât de descurajantă la prima vedere, sarcina nu este foarte dificilă cu partenerul potrivit de partea dumneavoastră. În primul rând, trebuie să aveți un buget. Trebuie să vedeți cât cheltuiți în fiecare lună pentru a trăi la standardele pe care le doriți. Trebuie să vedeți dacă în fiecare lună cheltuiți mai mult sau mai puțin decât ceea ce câștigați. Dacă cheltuiți mai mult, trebuie cumva să vă finanțați stilul de viață pentru că cel mai probabil veți ajunge să aveți datorii. Dacă cheltuiți mai puțin, cuantificați în fiecare lună cât  trebuie să economisiți pentru a vă crea mai întâi fondul de urgență. Acesta ar trebui să acopere între 3 și 6 luni de cheltuieli în cazul în care se întâmplă ceva neașteptat cu veniturile dumneavoastră. De îndată ce vă completați fondul de urgență, ar trebui să continuați să economisiți. Dar ce să faceți cu aceste economii? Păstrarea economiilor la bancă va conduce la deprecierea banilor dvs. din cauza ratelor foarte mici ale dobânzii, mult mai mici decât inflația.

Investițiile, deși comportă riscuri, au potențialul de a vă multiplica economiile. În primul rând, trebuie să luați în considerare faptul că, în cazul oricărei investiții, există posibilitatea de a pierde o parte sau toate fondurile investite, așa că nu investiți mai mult decât vă puteți permite. Dar, din punct de vedere statistic, dacă ați fi investit 10.000 de dolari în 2001 în S&P 500, aceștia ar fi crescut de patru ori până la sfârșitul anului trecut. 

Acum, puneți deoparte resursele financiare pe care doriți să le investiți. Dar unde și cum să faceți acest lucru?

Primul pas ar fi să deschideți un cont de investiții pe o platformă de tranzacționare. Deschiderea unui cont la eToro vă va oferi imediat acces la Academia eToro și un cont virtual - demo - cu 100.000 de dolari bani virtuali pentru a învăța cum să investiți. Acest serviciu vă permite să vă perfecționați abilitățile investiționale înainte de a risca banii proprii. În  contul virtual puteți deschide poziții, puteți experimenta cu efectul de levier, Stop Loss și Take Profit, puteți testa diferite strategii, puteți înțelege și exersa copy trading, puteți exersa investițiile în portofolii inteligente eToro și puteți interacționa cu comunitatea eToro. Odată ce vă simțiți suficient de confortabil cu platforma și considerați că ați obținut informațiile necesare despre instrumentele financiare în care doriți să investiți, puteți începe să folosiți platforma folosind bani reali.

Cu eToro puteți investi în acțiuni cu 0% comision - lucru disponibil și pentru acțiuni fracționate (comisionul de 0%, se aplică doar pentru tranzacțiile de tip Long, fără efect de levier), puteți folosi ProCharts pentru a efectua analize tehnice sau puteți folosi Research Tab pentru a obține informații valoroase despre piață, printre altele.

Dacă încă nu știi cum să începi, una dintre cele mai populare funcții de pe eToro este CopyTrader™. Aceasta a fost introdusă în 2010, poziționând eToro ca lider în spațiul investițiilor sociale. Permițând utilizatorilor să se urmărească și să se copieze reciproc, barierele de intrare au fost reduse, permițând chiar și celor care nu au timp sau experiență să investească online. Odată ce copiați un alt utilizator, tot ceea ce face acesta este replicat automat în timp real în portofoliul dumneavoastră. Cu CopyTrader™ puteți căuta Investitorii Populari și filtra rezultatele în funcție de câștig, rata de succes, scorul de risc, activele preferate și multe altele. De asemenea, puteți vedea în mod transparent statisticile investitorilor pe care vă gândiți să îi copiați. Dacă aveți experiență, vă puteți înscrie și în programul Popular Investor.

Atunci când decideți să vă investiți economiile trebuie să aveți o strategie. Iar o componentă a fiecărei strategii este durata acesteia. Dacă intenționați să investiți pe termen lung, pe eToro am creat Portfolios - un instrument inovator de investiții tematice. Fiecare Portofoliu eToro reunește diverse active care urmează o strategie de investiții tematică, într-un singur portofoliu de investiții. Portofoliile eToro sunt create și gestionate de echipa de investiții eToro și optimizate de un algoritm de învățare automată.

Există trei tipuri de portofolii: Portofoliile inteligente se concentrează pe un anumit segment de piață, cum ar fi tehnologia, gaming, finanțe etc. și grupează activele cheie din fiecare segment într-un singur portofoliu. Portofoliile Top Trader (Top Trader Portfolios) grupează diverși investitori de pe platforma eToro într-un singur activ, permițând utilizatorilor să investească în experiența și cunoștințele lor cumulate. Portofoliile partenerilor sunt create de partenerii eToro, unele dintre cele mai importante instituții financiare din lume, și care funcționează în mod similar cu Portofoliile de piață.

Acum, aveți toate instrumentele necesare pentru a începe să investiți. Faceți acest lucru cu înțelepciune și puneți-vă banii să lucreze pentru dumneavoastră pentru un 2022 prosper!

Despre eToro Group

eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 27 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Articol susținut de eToro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te