PSDăncilă reînființează sinecurile din turism, închise de Grindeanu

DE Petre Bădică | Actualizat: 28.06.2018 - 11:25
Foto Inquam Photo/Octav Ganea

Partidul lui Dragnea reînființează birourile turistice despre care, acum câteva luni, spunea că sunt ineficiente.

SHARE

Pe 18 mai 2017, Ministerul Turismului – controlat tot de PSD - anunța că închide opt Birouri de Promovare Turistică ale României în străinătate. Acestea sunt la: Berlin, Roma, Viena, Londra, Varșovia, Moscova, Paris și New York și aveau un singur angajat.

Ministerul arăta că "s-au constatat, de asemenea, discrepanţe majore la chiriile pentru birouri şi locuinţele angajaţilor între reprezentanţe din ţări comparabile ca nivel de trai, acestea variind între 1.347 euro şi 5.357 euro/lună. Astfel, s-a ajuns la situaţia ca peste 70% din totalul bugetului alocat birourilor externe să reprezinte cheltuieli cu chiriile. Unele reprezentanţe nu au prezentat, la solicitarea conducerii instituţiei, contractele de închiriere a spaţiilor sau anexele la acestea pentru prelungirea duratei lor. De asemenea, părţi importante ale cheltuielilor făcute de reprezentanţele externe ale Ministerului Turismului nu au fost înregistrate în contabilitatea instituţiei, făcându-se deconturi fără documente justificative în spate. Pe parcursul anilor, suma nejustificată a ajuns la peste 500.000 euro".

Să înmulțim numărulde  angajați

A trecut un singur an de atunci. PSD este, în continuare la putere, doar premierul s-a schimbat. Astfel, Dăncilă și noul ministru al Turtismului, Bogdan Trif, au reevaluat birourile turistice pe care le-au găsit extrem de eficiente. Au decis nu doar redeschiderera, dar și înmulțirea lor. “Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă (luată de PSD acum un an n.red.) a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai pot tolera. Spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajaţi, ataşaţi în turism. Noua măsură intensifică eforturile de promovare a României ca destinaţie turistică majoră pe plan internaţional. Astfel, proiectul prevede un număr de 40 de ataşaţi în turism care vor lucra în străinătate”, a declarat ministrul de azi al Turismului.


                                

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.