NTT DATA România lansează pe piața digitalizării serviciilor publice o aplicație-concept

DE Florin Budescu | Actualizat: 30.05.2024 - 13:06
NTT DATA România lansează pe piața digitalizării serviciilor publice o aplicație-concept

NTT DATA România lansează pe piața digitalizării serviciilor publice o aplicație-concept, dezvoltată cu sprijinul guvernului Japonez.

SHARE

NTT DATA România lansează pe piața digitalizării serviciilor publice o aplicație-concept, dezvoltată cu sprijinul guvernului Japonez: ”ClujID devine CityID”.

În cadrul evenimentului Eurocities, organizat la Cluj-Napoca, NTT DATA România a predat către administrația locală a municipiului conceptul de aplicație ClujID pe care clujenii o vor putea accesa cu logare biometrică odată cu integrarea acesteia cu serviciile primăriei.

NTT DATA România lansează pe piața digitalizării serviciilor publice o aplicație-concept

Soluția digitală (proiect-pilot) a fost dezvoltată de echipele NTT DATA România cu sprijinul Guvernului Japonez și pusă la dispoziția primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanții NTT DATA România spun că soluția va fi disponibilă pe piață pentru orice administrație care își dorește să digitalizeze și să eficientizeze relația cu cetățenii conform reglementărilor de securitate ale Uniunii Europene.

”CityID este o aplicație ultra sigură, în care utilizatorii se pot identifica biometric respectând cele mai înalte standarde de securitate europene, inclusiv NIS2. Am transformat proiectul pilot ClujID într-un produs care poate fi adaptat și integrat în orice sistem, privat sau public, care vrea să interacționeze digital și sigur cu utilizatorii.

Citeşte şi: Ciolacu vorbeşte despre inteligenţă artificială la ANAF. Datele adunate sunt stocate de Fisc şi acum

De astăzi, ClujID devine CityID” a declarat CEO-ul companiei NTT DATA România, Maria Metz.

CityID, soluția tehnică de digitalizare dezvoltată de NTT DATA România oferă o serie de aplicabilități unice pentru orice administrație publică care își dorește să faciliteze accesul cetățenilor la serviciile de E-goverment.

Soluția este adaptabilă necesităților administrației și cetățenilor deopotrivă. Plata taxelor, plata parcărilor de reședință, înregistrarea și gestionarea de documente, adrese și solicitări și chiar accesul la serviciile de transport public sunt module care pot fi activate la cererea furnizorilor de servicii publice.

Citeşte şi: VIDEO Nicolae Ciucă: România contribuie la digitalizarea și viitorul tehnologiilor digitale

”Conceptul japonez Society 5.0 se bazează pe o interacțiune sigură și personalizată a utilizatorilor cu serviciile publice. Conceptul de aplicație ClujID, transformat astăzi în CityID, are la bază tehnologia de criptografiere care le oferă utilizatorilor un nivel superior de securitate a datelor personale.

Encriptarea pe bază de atribute, portofelul de identitate și autentificarea cu conservarea datelor private sunt tehnologii folosite în aplicația noastră și se află la baza transformării digitale în contextul ”zero trust policy” de care are nevoie orice tip de administrație, fie aceasta publică sau privată și orice procesator de volume mari de date”, a spus Bojan Mrazovac, CTO NTT DATA România.

”Putem adapta și dezvolta CityID în funcție de necesitățile și particularitățile oricărei administrații publice.

Multifuncţionalitate

Spre exemplu, într-un oraș CityID poate fi integrat în sistemul de transport public, în timp ce în altă comunitate aplicația să fie folosită pentru înregistrarea și completarea de formulare pentru diverse direcții, să spunem evidența populației.

Diferențiatorul cheie rămâne autentificarea ultra rapidă și biometrică, concomitent cu nivelul înalt al standardelor de securitate integrate în CityID”, a mai specificat Maria Metz, CEO-ul NTT DATA România.

Prin sistemul securizat de logare și creare a unui cont în CityID, aplicația oferă un mediu sigur și inclusiv pentru exprimarea de voturi asupra unor inițiative cetățenești sau propuneri publice.

În plus, aplicația poate fi folosită pentru digitalizarea unor interacțiuni în cadrul instituției, cum ar fi voturile din comisiile de specialitate sau diverse alte aprobări de documentații.

Pentru mai multe informații conceptul ClujID, proiectul pilot care stă la baza CityID, puteți accesa următorul link: https://ro.nttdata.com/industries/public-services/clujid

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te