LIVE Newsweek - Summit de Educație Financiară: Strategii și oportunități pentru investiții personale

DE Newsweek România | Actualizat: 22.05.2023 - 15:59

Newsweek România oganizează pe 22 mai, de la ora 16.00, o nouă ediție a SUMMITULUI DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ, care va avea ca temă principală ”Strategii și oportunități pentru investiții personale”.

SHARE

Ne propunem ca, împreună cu invitații noștri, să discutăm despre cum putem face investiții la bursă și când ar fi momentele cele mai bune, de unde ne luăm informațiile și cum ne asigurăm că nu cădem în plasa unor falși brokeri.

De asemenea, vom afla care sunt instrumentele prin care putem investi, câți bani sunt necesari și care ar fi o strategie bună de a investi economiile în piața de capital. Iar odată ce am făcut investiția în acțiunile unei companii și am devenit acționari, este indicat să știm care ne sunt drepturile și obligațiile ca acționari, dar și ce obligații fiscale avem.

NEWSWEEK SUMMIT DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ: Strategii și oportunități pentru investiții personale

Ce companii acordă dividende mai bune anul acesta, ce companii își propun să investească mai mult în dezvoltare, dar și ce noi afaceri vor să se listeze la bursă în perioada următoare vom afla tot în cadrul acestui eveniment. 

În luna februarie a acestui an, depozitele de economii ale populației, conform BNR se ridicau la 306,73 miliarde lei, în creştere faţă de valoarea raportată în aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 286,3 miliarde lei. 

Populația a fost atrasă de dobânzile mai mari la depozitele bancare, chiar dacă acestea doar au ținut pasul cu rata crescută a inflației. De aceea, decidenții și actorii din piața de capital vor trebui să încerce să transforme o parte din aceste economii în investiții care ar putea aduce o profitabilitate mai mare. Iar aceasta poate fi realizată doar prin educație financiară susținută și prin informarea populației.

Invitații acestei noi ediții sunt:

Ovidiu Petru, Vicepreședinte Institutul de Studii Financiare, Paul Barangă, Director Direcția Supreveghere Integrată Autoritatea de Supraveghere Financiară, Adrian Tănase, Director General Bursa de Valori București, Gabi Aldea, Head of Brokerage SSIF Investimental, Marian Siminică, Director Executiv Institutul de Studii Financiare, Cristian Duțescu, avocat, președinte Organizația Profesioniștilor Pieței de Capital, Mădălina Ion, consultant fiscal, IM Consulting, Cristian Tudorescu, Expert piețe de capital.

Publicul va avea acces în sală în limita a 20 de locuri. Pentru a participa în sală vă rugăm să vă înscrieți la email [email protected], urmând să fiți confirmat printr-un mesaj de către de organizator.

Evenimentul va fi transmis în  direct pe newsweek.ro  (site aflat în Top 10 cele mai citite site-uri de Știri și Analize  în clasamentul publicat de SATI, cu un trafic de peste 2,6 milioane de cititori unici pe lună) și pe pagina de Facebook a Newsweek România (67.000 de urmăritori și un impact lunar al postărilor de 5 milioane persoane).

Mai multe detalii despre agendă și invitați puteți găsi accesând pagina evenimentului: https://events.newsweek.ro/2023-summit-de-educatie-financiara/

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te