"A fost un succes. Vom continua cu acest program. Întâi să vedem feedbackul, ce se întâmplă, care sunt rezultatele, dar cu siguranţă vom continua şi sigur în 2021 vor mai fi, poate şi anul acesta încă una, în funcţie de rezultate. Acest program continuă, nu numai pentru că este un succes, dar şi ca strategie de finanţare a statului român. Este o strategie a te finanţa de la cetăţeni, asta înseamnă că toţi participăm direct la programele de investiţii în economie şi suntem toţi interesaţi să iasă bine. Plus că este mult mai stabil", a declarat oficialul, la evenimentul de la BVB.
Cîţu s-a declarat surprins de succesul pe care l-a avut programul.
"Este un context dificil în care trece economia globală şi economia României. M-a surprins succesul, dar acceptăm să ne mândrim cu el", a mai afirmat el.
Joi, 13 august, au intrat la tranzacţionare cele trei emisiuni de titluri de stat pentru populaţie din emisiunea Fidelis derulată de Ministerul Finanţelor Publice prin piaţa de capital în perioada 15 iulie - 7 august, informează news.ro.
Circa 10.000 de investitori persoane fizice au împrumutat statul român cu 2 miliarde de lei pe parcursul celor trei săptămâni de desfăşurare a Fidelis, program de finanţare ale cărui instrumente financiare au fost listate pe 13 august la Bursa de Valori de la Bucureşti.
Oferta primară de vânzare a titlurilor de stat FIDELIS a fost intermediată de sindicatul format din BT Capital Partners (lead manager şi intermediar) şi Banca Transilvania (grup de distribuţie) şi Banca Comercială Română şi BRD - Groupe Societe Generale (intermediari). De asemenea, titlurile de stat au putut fi cumpărate şi prin opt participanţi eligibili.