Mini-vacanța de Paște 2022: 4 nopți în Bucovina / Valea Prahovei costă cât 7 nopți în Dubai / Egipt

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.03.2022 - 13:31
Mini-vacanța de Paște 2022: 4 nopți în Bucovina / Valea Prahovei costă cât 7 nopți în Dubai / Egipt. / Foto: stuff.co.nz

Turismul a fost puternic afectat de pandemie în întreaga lume, iar acum este lovit de prețurile la carburanți și energie. Indiferent de situație, faptul că mini-vacanța de Paște în Bucovina sau pe Valea Prahovei poate costa și dublu decât în Dubai ori Egipt e greu de explicat.

SHARE

După doi ani de pandemie, odată cu reducerea sau ridicarea totală a restricțiilor anti-COVID, apetitul pentru o evadare de câteva zile este la cote maxime. Iar mini-vacanța de Paște poate fi un excelent prilej. Anul acesta, Paștele ortodox pică pe 24 aprilie, iar Vinerea Mare, 22 aprilie, și cea de-a doua zi de Paște, luni, 25 aprilie, sunt, evident zile libere.

Căutând inspirație pe site-urile agențiilor de turism, ale hotelurilor și pensiunilor am constatat, din păcate din nou, că România devine o destinație din ce în ce mai „exotică”. Cel puțin, din punctul de vedere al tarifelor solicitate.

Citește și: Peste 60% dintre europeni își fac planuri de vacanță. Top-ul destinațiilor la începutul anului 2022

Mini-vacanță de Paște, de 4 nopți, în Bucovina sau pe Valea Prahovei

La Casa Elvira, undeva într-un peisaj de poveste situat între Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, de exemmplu, o familie bucovineană, compusă din bunici, părinți și copii, care activează de peste 15 ani în ramura turismului rural, propune un pachet de Paște 2022, intitulat „Tradiții, gastronomie, credință, aventură”, ce 4 nopți de cazare în regim de pensiune completă, băuturi alcoolice și nealcoolice, masă festivă de Paște, ateliere interactive de încondeierea ouălor și pictură pe sticlă, taraf bucovinean. Prețul este de 2.165 de lei/persoană/cameră standard și de 2.300 de lei/persoană/cameră de tip confort, adică de 400-450 de euro/persoană/4 nopți.

Tot în Bucovina, pensiunea Perla Bucovine oferă un pachet de Paște la 2.490 lei/persoana (aprox. 500 euro), sejur 4 nopti în perioada 22 – 26 Aprilie. Conform prezentării pachetului, veți fi întâmpinați cu binecunoscuta ospitalitate bucovineană, cu băuturi tradiționale și plăcinte poale-n brâu, veți putea participa la un atelier interactiv de încondeiere a ouălor, veți putea vizita Muzeul ouălor încondeiate de la Moldovița și veți beneficia de cină cu bucate tradiționale, prânz festiv în ziua de Paște și o serbare câmpenească cu berbecuț la proțap.

Citește și: Cele mai tari destinații de vacanță, cu parfum mediteranean, în care să mergeți în luna mai

În Sinaia, la Hotel Carpathia, de pildă, pachetul de Paște 2022, ce „include 4 nopti de cazare cu mic dejun și Masa Pascala (pranz 24.04.2022), primire traditionala cu ouǎ roşii, vin si cozonac în Noaptea Învierii, Masa Pascala in 24 Aprilie 2022, cu meniu traditional, program artistic si muzica LIVE”, costă 2.700 de lei/persoană. Adică, circa 550 de euro/persoană.

Iar în Poiana Brașov, la Silvermountain tariful pentru Paște 2022 este mai accesibil: de la 2.520 de lei/2 persoane/4 nopți, adică 500 de euro/2 adulți/4 nopți, respectiv, 250 de euro/persoană/4 nopți. Include „cazare cu mic dejun + Cina Festiva in ziua de Paste cu meniu traditional, program artistic si muzica Live, Primire traditionala cu oua rosii, vin si cozonac in Noaptea Invierii, Acces gratuit la SPA (sauna umeda, sauna uscata, jacuzzi interior, piscina interioara, sala de fitness, piscina infinity exteriora incalzita) in limita locurilor disponibile”.

Citește și: Disneyland Paris sărbătoreşte 30 de ani de la inaugurare

Mini-vacanță de Paște, de 7 nopți, în Dubai sau în Egipt

Greu de explicat. O mini-vacanță de Paște 2022 de 7 nopți, adică aproape dublă ca perioadă față de ofertele din Bucovina, Sinaia sau Poiana Brașov, la plajă în Hurghada, la hotel de 4* și servicii All Inclusive, pornește de la circa 520-540 de euro/persoană. Și are și zborul charter inclus. De exemplu, hotelurile Minamark 4* și Sphinx Aqua Park Beach Resort 4*, din oferta agenției Paralela 45.

În ceea ce privește pachetele de vacanță de Paște în Dubai acestea pornesc de la 640-650 de euro/persoană/7 nopți, la hoteluri de 3*, cu mic-dejun și zbor charter inclus. Sigur, nu e masa de Paște inclusă, nici nu cântă taraful bucovinean.

Despre pachetele de Paște în Bulgaria sau Grecia nici nu mai vorbim. Trei nopți la hotel de 4* în Nisipurile de Aur, cu All Inclusive și transport cu autocarul, pornesc de la 150 de euro/persoană, de exemplu, conform ofertelor Hello Holidays. Iar un sejur de 4 nopți în Evia, Grecia, la 3* și cu transport cu autocarul inclus, pleacă de la 170 de euro/persoană.

Tot cu 170 euro/persoană se poate merge și într-un circuit de 5 zile cu autocarul la Istanbul, cu cazări la hoteluri de 3*.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te