Mașinile Mercedes Benz vor avea supercomputere, în urma parteneriatului cu gigantul Google

DE Alexandru Pop | Actualizat: 28.02.2023 - 12:00
Mașinile Mercedes Benz vor avea supercomputere, în urma parteneriatului cu gigantul Google - Foto: Pixnio/Bicanski

Compania auto Mercedes Benz a anunţat că face echipă cu Google, pe sisteme de navigație, și va oferi performanţă de supercomputer, în fiecare mașină, cu senzori de conducere automatizaţi. Mercedes Benz încearcă să concureze cu Tesla și cu nou-veniții chinezi.

SHARE

Producătorii de automobile mai noi și mai vechi se întrec în a se adapta şi a rezolva tehnic funcțiile software dezvoltate de Tesla, ce permit actualizarea de la distanță a performanței vehiculului, a autonomiei bateriei și a capacităților de conducere autonomă.

Supercomputere pe maşinile Mercedes Benz

Maşinile Mercedes Benz vor avea supercomputere de la Google Producătorul german de automobile a fost de acord să împartă veniturile cu producătorul de semiconductori Nvidia Corp (NVDA.O), partenerul său în software-ul de conducere automată din anul 2020, pentru a reduce costul inițial al achiziționării de semiconductori scumpi, de mare putere, a declarat directorul executiv Ola Kaellenius.

„Plătești doar pentru un cip puternic subvenționat și apoi îți dai seama cum să maximizezi veniturile comune”, a spus el, motivând că costurile nefondate ar fi scăzute, chiar dacă șoferii nu ar activa toate caracteristicile permise de cip.

Citeşte şi: VIDEO Incredibil! Un Mercedes S-Klasse oprit pe avarii, zgâriat intenționat de jandarm în București

Dar numai clienții care plătesc pentru un pachet de opțiuni suplimentare ar avea mașini echipate cu tehnologia senzorilor Lidar și alte componente hardware pentru conducerea automată de Nivel, care au un cost variabil mai mare, a spus Kaellenius.

Senzori de miliarde Producătorul de senzori pentru conducere autonomă Luminar Technologies Inc (LAZR.O), în care Mercedes deține o mică participație, a declarat că a încheiat un acord de mai multe miliarde de dolari cu producătorul de automobile, pentru a-și integra senzorii într-o gamă largă de vehicule, până la mijloc al deceniului, ceea ce a dus la creşterea acțiunilor Luminar cu peste 25%.

Citeşte şi: Soldat ucrainean, impresionat de tancurile Leopard 2: „Ca diferența dintre Jiguli și Mercedes”

Anunțul Mercedes a detaliat strategia din spatele unui proces în desfășurare de ani de zile, la producătorul de automobile, pentru a trece de la o abordare mozaică, integrând software de la o serie de furnizori, la controlul nucleului software-ului său și atragerea de parteneri.

Mercedes a generat peste un miliard de euro (1,06 miliarde de dolari) din veniturile oferite de software, anul trecut, și se așteaptă ca această cifră să crească la peste un miliard de euro, până în anul 2030, după ce va lansa noul său sistem de operare MB.OS, la jumătatea deceniului.

Aceasta este o estimare mai conservatoare ca proporție din veniturile totale, decât au prezentat-o alții, precum Stellantis (STLAM.MI) și General Motors (GM.N).

„Adoptăm o abordare prudentă pentru că nimeni nu știe cât de mare este potențialul în acest stadiu”, a spus Kaellenius.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te