Marcel Boloş: Anul 2024 aduce cea mai mare pondere a investiţiilor în PIB, de până acum

DE Florin Budescu | Actualizat: 21.03.2024 - 09:20
Marcel Boloş: Anul 2024 aduce cea mai mare pondere a investiţiilor în PIB, de până acum - Foto: Facebook/Marcel Boloş

Marcel Boloş: Anul 2024 aduce cea mai mare pondere a investiţiilor în PIB, de până acum. În anul 2024, cheltuielile destinate investiţiilor însumează peste 120 de miliarde de lei.

SHARE

Marcel Boloş: Anul 2024 aduce cea mai mare pondere a investiţiilor în PIB, de până acum. În anul 2024, cheltuielile destinate investiţiilor însumează peste 120 de miliarde de lei, reprezentând 6,9% în PIB.

Dintre acestea, 81,5 miliarde sunt din fonduri externe, a declarat Boloş. Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. a participat la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

Marcel Boloş: Anul 2024 aduce cea mai mare pondere a investiţiilor în PIB, de până acum

Demnitarul a discutat discutat despre finanţarea autorităţilor publice locale pentru anul 2024, precum şi despre stadiul accesării de către judeţe a proiectelor cu finanţare europeană.

”În cadrul discuţiilor, ministrul a subliniat nevoia de eficientizare calitativă a cheltuielilor bugetare prin creşterea ponderii cheltuielilor cu finanţare din fonduri externe faţă de cele din surse naţionale, dar şi a cheltuielilor de investiţii în total cheltuieli bugetare.

Ministrul Finanţelor a subliniat angajamentul Guvernului, pentru asigurarea unei finanţări corespunzătoare a autorităţilor publice locale, în conformitate cu nevoile şi priorităţile identificate la nivelul fiecărui judeţ”, au transmis oficialii Ministerului Finanţelor.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: În anul 2023 am avut cele mai mari investiţii de după Revoluţie

Ministrul Marcel Boloş a precizat că, în anul 2024, cheltuielile destinate investiţiilor însumează peste 120 de miliarde de lei, reprezentând 6,9% în PIB.

”Suntem hotărâţi să lucrăm împreună cu Consiliile Judeţene, pentru a asigura resursele necesare, pentru a susţine proiectele locale vitale şi pentru a stimula dezvoltarea infrastructurii, în fiecare colţ al ţării.

În anul 2024, cheltuielile destinate investiţiilor însumează peste 120 miliarde lei, reprezentând 6,9% în PIB. Dintre acestea, 81,5 miliarde sunt din fonduri externe.

Citeşte şi: România a făcut cele mai mari investiții din fonduri europene în transporturi. Cum se circula azi

Este cea mai mare pondere a investiţiilor în PIB de până acum. În 2023, cheltuielile cu proiectele finanţate din fonduri externe nerambursabile (inclusiv subvenţiile de la Uniunea Europeană aferente agriculturii) au fost de 45,42 mld lei, cu 22,87% mai mari comparativ aceeaşi perioadă a anului precedent, conform News.ro.

Legat de bugetele uat-urilor pentru 2024, vedem în legea bugetului de stat pe anul 2024 o alocarea 25 miliarde lei din sumele defalcate din TVA.

La subvenţiile estimate de la bugetul de stat avem pentru susţinerea derulării proiectelor finanţate aproximativ 1,5 miliarde lei pentru Politica de Coeziune şi 6,9 miliarde lei pentru PNRR”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te