VIDEO Când vor scădea facturile la energie și gaze. Autorități & companii răspund la Newsweek Summit

DE Newsweek România | Actualizat: 11.11.2021 - 23:51

Newsweek România organizează astăzi a 4-a ediție a Summitului de Energie, într-un context în care prețurile la energie electrică și gaze au explodat. Reprezentanți ai autorităților și specialiști vorbesc despre soluțiile crizei și despre cum pot fi reduse costurile.

SHARE

#2021 SUMMIT DE ENERGIE, organizat de Newsweek România, aduce în prim plan și mai mult nevoia de a folosi energie din surse regenerabile, de renunțare la combustibilii fosili și accelerarea reformelor pentru implementarea Pactul Verde European. 

La eveniment, participă reprezentanți ai principalelor autorități din domeniu: ministrul Energiei, Virgil Popescu, vicepreședintele Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Zoltan Nagy-Bege, Cristina Prună, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, și Cosmin Ghiță, director general Nuclearelectrica. 

De asemenea, discută despre criza din energie specialiști și reprezentanți ai unor companii din energie (vezi programul mai jos).

Ce măsuri vor lua autoritățile pentru protejarea populației

Acest acord adoptat la nivelul Uniunii Europene și-a stabilit ținte foarte clare și cuantificabile, care trebuie atinse până în anul 2050 și reprezintă un subiect de maximă actualitate care provoacă  dezbateri aprinse în toate țările membre ale spațiului comunitar.

Deși ținta poate părea a fi la o dată foarte îndepărtată, specialiștii spun că România are șanse să o atingă doar dacă începe să aplice într-un mod constant măsuri încă de acum și dacă se implică cu maximă responsabilitate pentru transformarea radicală a sistemului energetic național.

Iar această schimbare presupune investiții importante în capacități noi de producție, în rețelele inteligente, modalități noi de valorificare a gazelor naturale / centralele nucleare, care să sprijine procesul de integrare și de tranziție. 

Ce măsuri vor lua autoritățile pentru protejarea populației în fața scumpirilor la energie, cu toate consecințele derivate din acestea în toate domeniile de activitate, cum și în cât timp poate România să treacă la folosirea energiei din surse regenerabile, dar și ce alte măsuri trebuie să fie luate pentru eficiența energetică, sunt întrebări la care vom încerca să răspundem în cadrul acestui eveniment. Vom discuta despre programele de protecție a populației, despre programele de investiții necesare în domeniul energetic și metodele de finanțare, dar și despre stadiul actualizării legislației.

Programul complet al #2021 SUMMIT DE ENERGIE

PANEL 1: Criza energiei. Cauze și efecte și soluții

Invitați:
1.Virgil Popescu, Ministrul Energiei
2.Adrian Dumitriu, CFO Chimcomplex
3.Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE
4.Dumitru Chisăliță, Președintele Asociației Energia Inteligentă

PANEL 2: Green Deal - Cât de pregătiți suntem pentru ținta de decarbonare din 2050?

Invitați:
1. Cristina Prună, Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor
2. Cosmin Ghiță, Director general Nuclearelectrica
4. Silvia Vlăsceanu, Director Executiv, Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică – HENRO
5. Radu Dudau, Profesor Universitar, Director Energy Policy Group

#2021 SUMMIT DE ENERGIE, organizat de Newsweek România, se desfășoară online și este transmis în direct pe newsweek.ro, pe paginile de Youtube de Facebook și de Youtube.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te