Impozitul pe câștigurile de la jocurile de noroc online din 2021 - cum se plătesc anul acesta (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 28.04.2021 - 09:50

Înainte de a începe să te distrezi la jocurile de noroc din mediul online este foarte important să te informezi asupra factorilor pe care este bine să îi iei în calcul.

SHARE

Pe listă se află atât licențierea cazinoului la care te joci, cât și îndatoririle financiare pe care le ai față de stat. În funcție de norocul pe care îl ai, gambling-ul poate să fie o sursă financiară. Din acest motiv, domeniul face parte din industriile din care sunt percepute taxe de către stat, mai exact anumite procente din câștigurile pe care le obții. 

Anul acesta vine cu vești destul de bune pentru pasionații de jocuri de noroc online. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a făcut câteva modificări legislative avantajoase pentru gambleri, iar în acest articol vei afla tot ce trebuie să știi despre noile reglementări.  

Un prim avantaj al anului 2021 din punct de vedere al taxelor este că impozitul pentru jocuri de noroc online este achitat direct de către operator. Astfel, jucătorii nu mai trebuie să se ocupe de plățile către stat, ci doar să joace responsabil, să se distreze și să se bucure de sumele pe care le retrag.

Din câștigul obținut este oprit automat procentul care va fi achitat către ANAF din câștigul brut, astfel încât retragerea ta va fi direct câștigul net.

Ce taxe se plătesc în 2021 pentru jocurile de noroc?

Începând cu anul acesta s-au schimbat destul de multe aspecte legislative cu privire la gambling-ul online. Pe lângă faptul că un operator licențiat de către ONJN se va ocupa de toate demersurile pentru achitarea periodică a texelor către ANAF, s-au modificat și procentele percepute din câștigul obținut de jucători.  

Există 3 situații în care te poți încadra, iar în funcție de categorie, vor fi percepute taxele aferente:

●      Dacă ai câștiguri de până în 66.750 RON, va fi perceput un comision de 1% care va fi direcționat către stat, adică cel mult 667,5 RON.

●      Dacă ai câștiguri între 66.750 RON și 445.000 RON, va fi percepută taxa de 667,5 RON (1% menționat anterior) + 16% din diferența dintre pragul de 66.750 și suma pe care ai câștigat-o.

○      De exemplu, dacă ai câștigat 70.000 RON, va fi percepută o taxa de 667,5 RON plus 16% din 3.250 (70.000 - 66.750).

●      Dacă ai câștiguri de peste 445 000 RON, va fi percepută o taxă compusă din 667,5 RON (cel 1% menționat anterior) + 16% din diferența dintre 66.750 RON și 445.000 RON + 25% din diferența dintre pragul de 445.000RON și suma pe care ai câștigat-o.

○      De exemplu, dacă ai câștigat 500.000 RON, taxa totală constă în 667,5 RON (1%) + 60.520 RON (16%) + 25% din 55,000 (500.000-450.000).

De ce sunt avantajoase schimbările legislative din 2021 pentru jucător?

În primul rând, nu vei mai pierde timp pentru a-ți achita dările către stat, procesul fiind făcut de către operatorul la care ai jucat.

De asemenea, nu va trebui ca din suma pe care o retragi de la cazino să pui deoparte un procent pe care să îl achiți la ANAF, ulterior.

Înainte de aceste modificări legislative, suma retrasă din contul virtual era câștigul brut care consta atât în câștigul net pe care să îl folosești după cum consideri, dar și în valoarea taxelor care trebuiau achitate la stat.

În plus, toate calculele vor fi făcute de către cazino, lucru care te ajută să câștigi timp, energie și nervi.  

În al doilea rând, odată cu toate aceste modificări legale, nu-ți mai rămâne decât să te distrezi la jocurile de noroc preferate din mediul online, să fii responsabil cu investițiile pe care le faci și să te bucuri de posibilele câștiguri.    

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te