FOTO&VIDEO. Cozi de kilometri pe Șoseaua de Centură București, modernizată cu trei muncitori

DE Petre Bădică | Actualizat: 26.02.2020 - 13:06

La 30 de ani de la Revoluție, niciun centimetru din Varianta Ocolitoare a Municipiului București nu este modernizată așa cum impun standardele europene în materie de infrastructură rutieră.

SHARE

Șoseaua de Centură a Muncipiului București are 70 de kilometri și se întinde pe cîmpie. Nu trebuie construite nici tuneluri, nici viaducte. Cu toate astea, doar 20 de kilometri în partea de nord are două benzi pe sens.

În partea lărgită a Șoselei de Centură, problema o constituie lipsa unor pasaje peste intrările în oraș (de exemplu la Mogoșoaia), modernizarea altora (spre exemplu la Chitila) dar și improvizații gen sens giratoriu din plastice la intersecția cu drumul spre Pipera – Tunari.

Mai există 7 kilometri unde se circulă pe două benzi de la Mogoșoaia la Autostrada spre Pitești. Adar și numeroase lucrări restante: giratorii, montarea unor parapeți, pasaje, toaletări, bretele de asfalt.

Situația dramatică este în zona sud a Șoselei de Centură. Pe zeci de kilometri, Centura nu este deoc modernizată se circulă pe o bandă, există numeroase gropi și denivelări. În orele de vârf cei 70 de kilometri ai Șoselei de Centură se străbat în peste 4 ore.

„În acest moment, pe Șoseaua de Centură București se lucrează doar la pasajul Domnești. Doar acolo există utilaje în teren.Urmează, în curând, dar nu știm cât de curând începerea lucrărilor la Paasajele Mogoșoaia, Berceni și Oltenița”, a spus Ionuț Ciurea, Director Executiv al Aosciației Pro Infrastructura pentru Newsweek România.

Am plecat, ieri, la o oră decentă, 12.00, să vedem modul în care se mobilizează constructorul la pasajul Domnești, promis de PSD încă de pe vremea lui Victor Ponta. Lucrările abia au început anul trecut. Cei 3 kilometri până la ieșirea din București pe prelungirea Ghencea i-am străbătut în coloană în 45 de minute. La orele de vârf, se trece de o oră. Pentru modernizarea căii de acces/ieșire din București prin prelungirea Ghencea oamenii au ieșit în stradă în trecut.

Am străbătut Prelungirea Ghencea și, într-un final, am ajuns la intersecția cu Șoseaua de Centură. Pe care, în stânga și în dreapta, cât vezi cu ochii, se întindeau coloane de mașini. Zeci de camioane venite de la Constanța sau din Vama Giurgiu așteptau cu orele să treacă calvarul Ccneturii Ocolitoare București. Nici un giratoriu amenajat, niciun polițist în intesecție, iar mașinile de pe Centură nu au prioritate în fața celor care intră/ies din București.

 

Șoseaua de Centură are, aici, doar o bandă pe sens. Paralel cu Șoseaua de Centură se ridică câțiva piloni din viitorul Pasaj de la Domnești. Ieri, mobilizarea era execrabilă. Trei muncitori  se plimbau alături de o singură mașină de construcție.    

Așa cum se vede din imagini și video, în schimb coloanele de mașini se întindeau pe 4-5 kilometri. Este imaginea embleamtică a centurii București. Calvarul șoferilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te