Facturi mari la energie: Mulți britanici, riscă să sară peste mese pentru a-şi încălzi casele

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 20.08.2022 - 09:26
Mulți britanici, riscă să sară peste mese pentru a-şi încălzi casele. / Foto: pexels.com

Marea Britanie se va confrunta cu ”o criză umanitară” în această iarnă, când alegerile dificile impuse gospodăriilor cu venituri mici de creşterea facturilor energiei ar putea provoca boli fizice şi mentale grave, a avertizat un grup de lobby din domeniul sănătăţii.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Premierul Boris Johnson a rezistat apelurilor de a oferi mai mult sprijin gospodăriilor care se confruntă cu facturi mai mari, insistând că guvernul său va lăsa deciziile fiscale majore în seama următorului prim-ministru, care va prelua mandatul la începutul lunii septembrie.

”Ţara se confruntă cu o criză umanitară. Mulţi oameni s-ar putea confrunta cu alegerea îngrozitoare între a sări peste mese pentru a-şi încălzi casele şi a trebui să trăiască în condiţii de frig, umezeală şi foarte neplăcute”, a declarat Matthew Taylor, directorul executiv al Confederaţiei NHS, care reprezintă organizaţii din sectorul sănătăţii, relatează News.ro, citând Reuters.

Citește și: FOTO VIRALĂ „Siguranța” și „Încrederea”: Două polițiste, surprinse la țigară în timpul serviciului

Situaţia ar putea provoca afecţiuni respiratorii, boli mintale, înrăutăţi şansele de viaţă ale copiilor şi ar putea creşte presiunea asupra Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), deja tensionat, a adăugat el. 

Un purtător de cuvânt al departamentului de sănătate al Marii Britanii a declarat că guvernul ajută deja gospodăriile printr-un pachet de sprijin pentru costul vieţii de 37 de miliarde de lire sterline (44 de miliarde de dolari), anunţat în mai, şi că lucrează, de asemenea, pentru a creşte capacitatea NHS.

Facturile medii anuale de energie ale gospodăriilor din Marea Britanie - care acoperă atât gaze, cât şi electricitate - par să se dubleze din nou, la peste 4.000 de lire sterline (4.766 de dolari), până în ianuarie, amplificând inflaţia care a depăşit deja 10% în iulie.

Citește și: Olguța îi plătește pe DJ Snake și Modern Talking cu 3.000.000$ ca să promoveze valorile oltenești

Confruntat cu o presiune tot mai mare, guvernul lui Johnson a declarat săptămâna trecută că lucrează la un pachet de sprijin pentru costul vieţii pe care să-l ia în considerare următorul prim-ministru, în timp ce Partidul Laburist, de opoziţie, vrea să recheme Parlamentul pentru a îngheţa facturile energiei.

Confederaţia NHS a spus că este îngrijorată că ”sărăcia de combustibil”, în absenţa unui sprijin suplimentar guvernamental, ar provoca creşterea numărului de decese asociate cu casele reci, care sunt estimate în prezent la aproximativ 10.000 pe an.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te