Cum se cheltuie banii publici la Târgu Jiu: stadionul finalizat, pentru spital nu sunt fonduri

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.09.2019 - 12:29
Noul stadion din Târgu Jiu Foto Pro Sport

La Târgu Jiu s-au cheltuit milioane de euro pentru construcția unui stadion nou pe bani publici deși fotbalul local se zbate în mediocritate, în Liga secundă. Modernizarea spitalului, promisă, nu a început pentru că nu sunt fonduri la buget.  

SHARE

„Primarul Marcel Romanescu a spus că arena este gata și așteaptă să se facă recepția. În ultimii 3 ani, pentru stadionul din Târgu Jiu s-au cheltuit 24 de milioane de euro, bani de la Compania de Investiții și de la bugetul local. Alte 5 milioane de euro au fost alocate de Ministerul Dezvoltării în vară, pentru ca lucrările să fie duse la final. În plus, și primăria Târgu Jiu a făcut un credit de două milioane de euro pentru a contribui la ridicarea arenei”, scrie Digisport.

În total, pentru stadionul unde vor să joace două echipe de Divizia a II-a care nu au șasnse la promovare s-au cheltuit 31 milioane de euro.  

Citește și: Un stadion de la Daddy pentru junior

Spitalele să stea la coadă

În tot acest timp, investițiile în infrastructura sanitară nu au început, iar sumele alocate sunt mult mai mici.

„Unitatea de Primiri Urgențe din strada Tudor Vladimirescu din cadrul Spitalului Județean Târgu-Jiu, va beneficia de lucrări de modernizare și reabilitare majore. Finanţarea totală se ridică la 8.505.000 lei, dintre care 6.698.000 de lei sunt finanţare nerambursabilă, iar contribuţia bugetului judeţului este de 1.800.000 de lei (400 mii euro)” , scria Gorjeanul în martie anuol acesta”, scrie gorjeanul.ro.

Autoritățile mai caută suma de 5 milioane de euro pentru reabilitarea termică a spitalului. Proiectul de reabilitare termoenergetică a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu costă 21 de milioane de lei care trebuie obținuți din fonduri europene, arată presa locală.

În total, necesarul de investiții la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu ar fi de 30 milione de lei. O sumă mult mai mică (de vreo cinci ori) decât cea plătită pentru stadionul din Târgu Jiu făcut din bani publici.

Pe noul stadion va evolua Pandurii Târgu Jiu, însă tot acolo vrea să evolueze meciurile de pe teren propriu şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu, echipa lui Nicolae Sarcină, fostă ACS Şirineasa sau ACS Energeticianul.    

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.