Emil Bejgu s-a născut în București, unde a locuit până la 24 de ani, după care, în 2001, a emigrat în SUA, în Las Vegas, Nevada unde se afla deja o parte din familia sa.
După mai multe afaceri în România, Emil Bejgu a decis să plece în Statele Unite și a trecut prin numeroase domenii de activitate până a găsit drumul spre succes.
Cum a ajuns un român să aibă o companie de transport medical în SUA. A început ca bus-boy
Emil Bejgu a fost nominalizat în Top 100 Români de Pretutindeni la categoria Antreprenoriat.
Citește și: Top 100 Români de Pretutindeni 2023: Omagiem comoara prea puțin prețuită a României
„În Statele Unite am ajuns în noiembrie 2001, iar în decembrie lucram ca bus-boy într-un restaurant. Aveam 150% implicare și energie pentru a reuși, niciun job nu mi s-a părut părut prea mic.
Am lucrat inclusiv în industria cluburilor de noapte unde am învățat ce înseamnă customer service profesionist.
Ulterior, am lucrat în transporturi unde am luat contact cu detaliile specifice domeniului. Este un domeniu care mi-a plăcut de la început“, spune Emil Bejgu.
După mai multe experiențe în industria ospitalieră, a descoperit un domeniu de nișă.
„Am descoperit un domeniu de nișă, oarecum ignorat, care implementa experiențele mele anterioare: transportation și customer service. Astfel, a apărut GMTCare - o companie de transport medical non-emergency.
Din nou am construit totul de la zero, deși ajunsesem să câștig destul de bine, mi-a plăcut să mă implic total în construcția acestei companii și să dezvolt domeniul transportului medical.
Am început cu trei angajați: eu, un șofer și o dispeceră și, după câțiva ani, GMTCare era cea mai mare și cea mai apreciată companie de profil din Las Vegas.
Uitându-mă înapoi, cred că pot spune că am făcut personal peste 30.000 de transporturi cu pacienți. Transportăm pacienți de la și la spitale, centre de dializă, centre de reabilitare etc. Este un domeniu specific, pacienții având nevoi speciale“, ne-a spus Emil Bejgu.
Împreună cu doi parteneri din România, intenționează să-și deschidă un birou de dezvoltare software în București.
„După ce am construit la nivel operațional cu oameni, mașini, proceduri, și am crescut organic împreună cu echipa mea, am realizat că acest model de business este greu scalabil, iar eficiența și profitabilitatea sunt invers proporționale cu mărimea companiei.
Acest mic paradox își are rezolvarea într-o platformă software pentru managementul transporturilor. Acesta este proiectul nostru, deja lucrăm la el și suntem nerăbdători să îl punem în practică. Soluțiile existente pe piață în acest moment nu rezolvă problemele pe care le-am identificat“, ne-a mai spus Emil Bejgu.