Top 100 Români de Pretutindeni 2023: Omagiem comoara prea puțin prețuită a României

DE Marius Bostan | Actualizat: 26.12.2023 - 08:54

E timpul să fim mult mai aproape de românii aflați peste hotare pentru a înfrunta împreună provocările actuale, pentru că nedespărțiți am fi mai puternici și mai buni.

SHARE

Omagiem încă 100 de români extraordinari din afara granițelor, talentați și dedicați iar lista ar putea continua cu mulți alți români care și-au adus contribuția la societatea globală în diferite moduri. Este o bucurie să recunoaștem și să apreciem astfel de oameni, deoarece ei sunt exemplele reflectă potențialul și talentul românilor din întreaga lume.

Mulți dintre ei au plecat de acasă și au reușit în țările de adopție și noi ne uităm cu admirație la ceea ce au reușit. Suntem la ediția a VI-a și am adus în fața opiniei publice prin Gala Top 100 Români de Pretutindeni Repatriot și prin suplimentul tipărit de Newsweek România, 600 de români remarcabili pe care orice țară și i-ar dori aproape.

Prin acest semn inițiat de Romanian Business Leaders prin Repatriot, ce arată aprecierea noastră, ne dorim să inspirăm cât mai mulți români să-și recunoască valorile oriunde s-ar afla în lume. Sunt sute de mii de români care au câștigat respectul comunităților unde trăiesc, fac ceva pentru România aproape în fiecare zi și ar merita și ei să fie în aceste pagini.

Top 100 Români de Pretutindeni 2023: Omagiem comoara prea puțin prețuită a României

Premiem anual câte 10 personalități din 10 domenii, români pe care îi dorim Acasă cât mai des și să fie cât mai conectați cu marea familie românească din toată lumea.

Antreprenoriat - cu oameni de afaceri de succes, mai mari sau mai mici care pot inspira, Sănătate - cu medici deosebiți care ajută la sănătatea oamenilor în toată lumea, Educație - apreciem profesori și educatori remarcabili, Profesioniști și specialiști foarte buni, de care am avea mare nevoie pentru o Românie mai bună, Religie - lideri cu activitate misionară, pastorală, socială și culturală deosebită, Știință - unde sunt cercetători și oameni de știință din toate domeniile, Artă - cu artiști excepționali care merită toată atenția noastră, Serviciul Public și Legal - cu avocați, funcționari și reprezentanți în instituții, administrație și politică, Sport - cu sportivi excepționali în comunitățile în care concurează, Management - unde apreciem manageri care conduc afaceri, departamente și echipe peste hotare, care ne pot inspira să facem lucrurile mai bine.

Realizările românilor de pretutindeni aduc prestigiu și recunoașterea internațională a țării noastre și pot ajuta la scalarea companiilor românești și atragerea turiștilor. Mulți români din diaspora au acces la educație și experiență internațională de calitate. Atunci când se întorc în țară sau își aduc expertiza în diverse domenii, ei pot contribui la dezvoltarea și modernizarea României.

Citește și: Răspundem provocărilor împreună

Românii din diaspora joacă un rol important în promovarea culturii și limbii române în străinătate și prin intermediul bisericilor, a evenimentelor culturale, a asociațiilor și inițiativelor culturale, ei contribuie la păstrarea identității românești în lume.

În ansamblu, aprecierea și recunoașterea românilor din diaspora nu numai că recompensează eforturile lor și îi motivează să continue să se implice, dar și contribuie la dezvoltarea și prosperitatea României în ansamblu. Este important să recunoaștem valoarea adusă de diaspora și să o folosim ca resursă pentru dezvoltarea țării.

Mulțumim Newsweek România, mulțumim partenerilor noștri și pentru mai multe detalii despre Repatriot vă rugăm să urmăriți repatriot.ro .

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te