Cotația criptomonedei Bitcoin s-a prăbușit cu 12.000 de dolari într-o zi

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.04.2021 - 10:51
Cotația criptomonedei Bitcoin s-a prăbușit cu 12.000 de dolari într-o zi. / Foto: zf.ro

Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut, duminică, cu până la 14%, la 51.541 de dolari pe unitate, anulând cea mai mare parte a creşterilor din ultima săptămână, informează Reuters.

SHARE

În timpul tranzacţiilor, bitcoin a mai recuperat din pierderi, fiind cotată în declin cu 10%, la 53.991 de dolari, un nivel aflat cu 12.000 de dolari sub nivelul record atins miercuri, 14 aprilie.

Cotația Bitcoin, afectată de o pană de curent în regiunea chineză Xinjiang, care alimentează cu energie mineritul de criptomonede

Rivala mai mică Ether a scăzut cu 10%, la 2.101 dolari pe unitate. Site-ul de analiză CoinMarketCap a afirmat că scăderea ar fi fost provocată de o pană de curent în regiunea chineză Xinjiang, care alimentează cu energie mineritul de bitcoin.

Citește și:

Interlopul Corduneanu, care a cerut bitcoin ca taxă de protecție pentru o videochatistă, eliberat

„Pana de curent expune o slăbiciune fundamentală, aceea că, deşi reţeaua bitcoin este descentralizată, mineritul nu este”, a spus Luke Sully, director general al firmei Ledgermatic.

Tucia a interzis folosirea criptomonedelor pentru cumpărături

Scăderea Bitcoin a avut loc şi pe fondul interzicerii, de către banca centrală a Turciei, a folosirii criptomonedelor pentru cumpărături.

Conform Băncii Centrale a Turciei (CBRT), criptomonedele şi alte active digitale de acest tip, bazate pe tehnologia registrului distribuit (distributed ledger technology - DLT), nu pot fi folosite, direct sau indirect, ca instrumente de plată.

Citește și:

Modelele Tesla, primele mașini ce pot fi achiziționate direct cu Bitcoin

"Furnizorii de servicii de plată nu vor putea să dezvolte modele de afaceri într-un mod în care criptoactivele sunt folosite, direct sau indirect, în furnizarea de servicii de plată şi emitere de monedă electronică şi nu vor putea să furnizeze servicii legate de astfel de model de afaceri", a informat CBRT, la sfârșitul săptămânii trecute.

Legislaţia va intra în vigoare din 30 aprilie.

După acest anunţ bitcoin s-a depreciat cu 2,59%, la 61.757 de dolari.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.