Care este berea din România cu cel mai mult alcool? Unde o găsești? Costă de 25 ori cât una normală

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.01.2024 - 15:29
Berea din România cu cel mai mult alcool Foto: freepik.com - rol ilustrativ
Berea din România cu cel mai mult alcool Foto: Pixabay.com - rol ilustrativ

Consumatorii de bere știu că prețul acestei băuturi diferă în funcție de marcă, gramaj, dar mai ales în funcție de cât alcool conține. Cele cu o concentrație mai mare de alcool sunt foarte scumpe. Unele au prețuri chiar de 25 de ori mai mari față de cele ”normale”

SHARE

Berea este o băutură foarte populară la nivel mondial. În România avem mulți oameni care consumă astfel de băutură. Cele mai scumpe sunt cele cu o concentrație de alcool ridicată. 

Această băutură alcoolică obținută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malț, hamei și apă are, de regulă, aproximativ 5% alcool; așa-numita bere fără alcool are între 0 și 0,5% alcool. Sunt însă și beri care conțin chiar și 15% alcool.

Care este berea din România cu cel mai mult alcool? Unde o găsești? Costă de 25 ori cât una normală

Una dintre cele mai scumpe beri vândută în România este Jule Malt Baril Aged cu o concentrație de alcool de - 15,00%. Aceasta provine din Danemarca și costă 75 de lei. Jule Malt este un Imperial Milk Stout învechit în butoaie de rom și bourbon pentru 11 luni.

O altă bere foarte alcoolică și destul de scumpă este LUDOVIC - cu o concentrație de alcool 14% și costă 40,5 de lei. Este o bere neagră tip stout, învechita în butoi de whiskey, nefiltrată, nepasteurizată, fără conservanți sau aditivi.

Pe locul al treilea se alfă Wisdom - o bere cu 14% alcool, care se vinde la prețul de 40, 26 de lei.

În comparație, o bere 5% alcool costă de la 2,5-3 lei până la 5 lei.

Citește și: De ce unele beri din România au gust diferit de cele din alte țări. Factorii care duc la diferențe

Poate că aceste beri nu pot fi cumpărate din orice magazin, însă pot fi găsite pe BeerShops.ro, un agregator de magazine on-line românești cu beri craft/artizanale. Site-ul afișează berile aflate în stocul magazinelor, informațiile referitoare la preț și cantitate. Acestea sunt actualizate de două ori pe zi: ora 06:00 și 18:00.

Pe platforma aceasta sunt beri pentru toate gusturile. 

Ce bere are cel mai mare conținut de alcool

Toată lumea știe că nu toate berile sunt create la fel și nu toate berile au același conținut de alcool. Dacă vreți să știți care dintre ele are cel mai mare conținut de alcool, vă prezentăm un top al celor mai puternice 20 de beri din lume, conform unui site dedicat acestei băuturi.

Top 20 cele mai puternice beri cu cel mai mare conținut de alcool

1. Brewmeister Snake Venom Ale (ABV 67,5%)
Țară de origine: Scoția
Fabricată în Moray, această bere are cel mai ridicat conținut de alcool. O bere preferată de cunoscători, este fabricată cu malț afumat cu turbă și este înghețată în mod repetat, iar cristalele de gheață sunt eliminate pentru a forma o băutură pură și pentru a-și asigura statutul de bere cu cel mai ridicat conținut de alcool.

2. Brewmeister Armageddon (ABV 65%)
Țară de origine: Scoția
O altă câștigătoare de la Brewmeister. Armageddon a revendicat anterior locul întâi pentru a fi berea cu cel mai mare conținut de alcool. Producătorul său folosește tehnologia Eisbock pentru a extrage apa din bere, menținând-o la o temperatură foarte scăzută pentru a-i conferi cel mai mare conținut de alcool. Berea fabricată în acest mod emite note de caramel și arome de plante.

Citește și: Dispare o bere cunoscută din România? Companiei i s-a cerut falimentul

3. Koelschip Start The Future (ABV 60%)
Țara de origine: Olanda
Această bere este de culoare galben deschis și are un gust acrișor și dulce. Are un gust greu, plat și fără carbonatare. Este descrisă de mai mulți clienți ca fiind săpunită și picantă.

4. BrewDog și Schorschbrau Strength In Numbers (ABV 57,8%)
Țară de origine: N/A
O bere în ediție limitată care folosește metoda tradițională Eisbock, această bere collab este puternică și delicioasă. A fost elaborată timp de un deceniu și a reunit doi producători de bere care se luptau constant pentru primul loc în concursul pentru cea mai mare ABV.  

Citește și: Cât de rapid se elimină din organism vinul, țuica și berea? La câte ore poți conduce în siguranță

5. Schorschbräu Schorschbock 57 (ABV 57%)
Țară de origine: Germania
Există arome puternice de caramel și cireșe coniacale în Schorschbock 57. Este îmbibată cu tutun, stafide și nuci și este de culoare rubinie-maronie cu un cap cafeniu dantelat. Este dulce, necarbogazoasă și lasă în urmă o arsură puternică de alcool. Este produsă de fabrica de bere Schorschbrau, care este bine cunoscută pentru berile sale robuste.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te