Dispare o bere cunoscută din România? Companiei i s-a cerut falimentul

DE Alin Crișan | Actualizat: 23.01.2024 - 17:13
Dispare o bere cunoscută din România? Companiei i s-a cerut falimentul - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ
Dispare o bere cunoscută din România? Companiei i s-a cerut falimentul - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Dispare o bere cunoscută din România? Companiei i s-a cerut falimentul. Procedura de insolvență poate fi deschisă împotriva unei companii dacă aceasta nu poate plăti o datorie de o anumită valoare în termen de 90 de zile.

SHARE

Lixid Holding BV, înregistrată în Olanda, a cerut deschiderea procedurii de faliment împotriva Lixid Project SRL, producător al berii Csíki, au anunțat luni Vocea Ungariei și Transtelex, citând Tribunalul Județean Harghita. 

Citește și: De ce unele beri din România au gust diferit de cele din alte țări. Factorii care duc la diferențe

Citește și: De ce a fost obligată compania H&M să retragă o reclamă la uniforme școlare, după acuzații grave?

Dispare o bere cunoscută din România? Companiei i s-a cerut falimentul

Csíki Beer, în stilul său, a reacționat imediat, spunând că nu sunt în faliment.

Berea Csiki se vinde în multe supermarketuri din România. La Auchan se vinde cu 7 lei, atât blondă dar și brună. Detalii AICI și AICI 

Tot la Auchan se vinde un pachet din aceeași bere, dar cu anumite arome. Detalii AICI

De asemenea, berea poate fi comandată și de pe site-ul emag.

Csíki Beer are dreptate că nu sunt (încă) în faliment. Lixid Holding BV a solicitat o declarație de insolvență. Motivul pentru care a fost inițiată procedura împotriva Lixid Project SRL este pentru ca judecătorul să poată decide, pe baza probelor (argumente și contraargumente), dacă această situație există cu adevărat.

Citește și: Cât de rapid se elimină din organism vinul, țuica și berea? La câte ore poți conduce în siguranță

Procedura de insolvență poate fi deschisă împotriva unei companii dacă aceasta nu poate plăti o datorie de o anumită valoare în termen de 90 de zile.

În cazul în care judecătorul stabilește că societatea este insolvabilă și dacă aceasta respectă cadrul legal, acesta va deschide procedura de insolvență, va numi un administrator judiciar și va începe procedura. 

Compania este pusă sub observație și analizată pentru a vedea de ce se află în această situație, de ce nu-și poate plăti datoriile. Potrivit unui expert intervievat de Transtelex, insolvența nu înseamnă faliment, nu înseamnă lichidare.

Procedura de insolvență poate duce și la reorganizarea societății. În plus, există posibilitatea ca cele două părți să ajungă la un acord și să ramburseze într-un fel sau altul datoria. După cum a precizat Magyar Hang, Lixid Project SRL este deținută în proporție de 50/50 de András Lénárd și Lixid Holding BV.

Citește și: Ai băut "doar" un pahar de vin sau de bere? Vezi în cât timp poți urca la volan

Expertul a mai arătat însă că, în funcție de datorie, proprietarul este obligat să solicite procedura de insolvență și împotriva sa. Magyar Hang a relatat anterior, citând experții, că cifrele din bilanțul companiei sunt dezastruoase.

Compania înregistrează pierderi de patru ani, iar datoriile sale sunt de trei ori mai mari decât cifra de afaceri anuală, potrivit transtelex.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te