"Justiţia este suverană. Eu am susţinut această ordonanţă şi o susţin în continuare", a spus demnitarul.
Adrian Câciu, despre taxa de solidaritate
"Şi susţin în continuare că cei care au făcut profituri extraordinare pe seama economiei româneşti şi a cetăţenilor, din solidaritate, dar şi legal, trebuie să plătească ceea ce prevede, până la urmă, un regulament european", a continuat Adrian Câciu.
"În rest, evident, e dreptul fiecăruia să aibă opinii. Nu înseamnă că trebuie să fim toţi de acord. Companiile au un punct de vedere", a spus ministrul, conform Agerpres.
Câciu a menţionat că profitul companiilor respective a fost făcut pe seama bugetului de stat şi a populaţiei. Câciu a făcut referire şi la companiile din domeniul asigurărilor, precizând că acestea "au avut un profit excepţional" anul trecut.
Citeşte şi: Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, promite că va reduce ponderea în PIB a pensiilor de serviciu
"Companiile de asigurări au uitat să vă spună şi că au avut un profit excepţional anul trecut, atunci când criticau... Nu ştiu, nu mă bag în această discuţie cu ASF, dar trebuie să ne uităm un pic. Nu se vine din sărăcie în zona de asigurări.
La fel, şi în zona aceasta (energie, n.r.). Totuşi, acel profit a fost făcut pe seama dumneavoastră, dar şi a bugetului de stat, care nu reprezintă altceva decât banii dumneavoastră. Restul..., instanţa e suverană, e dreptul fiecăruia să se adreseze instanţei", a mai spus Câciu.
Citeşte şi: Câciu, despre o creștere a taxelor: „Putem veni cu ajustări, dar nu înseamnă taxe noi”
În ce priveşte domeniul asigurărilor, ministrul a subliniat că în perioada în care se va aplica plafonarea vor trebui elaborate şi o serie de modificări legislative.
"Nu m-aş lua după predicţiile unora care au greşit de fiecare dată atunci când au băgat ţara în deficit excesiv. Cred că istoria ne spune cine şi cum are dreptate. (...)
În acest interval se va face o intervenţie legislativă, pentru că dacă nu faci nimic şi doar plafonezi, într-adevăr poţi să ai surprize", a arătat ministrul Finanţelor.