Autostrada Moldovei devine „Autostrada Morții”? Încă un muncitor a murit, al 5-lea. Ce s-a întâmplat

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 24.07.2024 - 15:58
Autostrada Moldovei devine „Autostrada Morții”? Încă un muncitor a murit, al 5-lea. Ce s-a întâmplat - Foto: Arhivă (rol ilustrativ)

Autostrada Moldovei devine „Autostrada Morții”? După ce anul trecut patru muncitori au murit carbonizați după ce un utilaj a lovit o magistrală de gaze, acum un bărbat care lucra la un pod a căzut în gol și a decedat la spital. „Bilanțul negru” se ridică astfel la 5 muncitori.

SHARE

Un muncitor în vârstă de 40 de ani şi-a pierdut viaţa, marţi, 23 iulie 2024, în urma unor fracturi şi hemoragii interne, după ce a căzut de pe un pod la care lucra pe şantierul lotului 2 al secțiunii Buzău - Ploiești a Autostrăzii Moldovei A7.

Citește și: Primul „ciot” al Autostrăzii Pașcani – Suceava e gata. Pe hârtie! Preț: 30.000.000 €/km

Autostrada Moldovei devine „Autostrada Morții”? Încă un muncitor a murit, al 5-lea. Ce s-a întâmplat

„Un pacient în vârstă de 40 de ani ce prezenta politraumatism prin cădere de la înălţime, aproximativ 5 metri, conştient, cooperant în momentul prezentării.

S-au făcut toate investigaţiile necesare, chirurgie generală, ortopedie şi neurochirurgie.

După investigaţiile CT s-a constatat că pacientul ar avea un traumatism cranio-cerebral acut închis cu hemoragie, un traumatism de coloană cu fractură, cu hematoame importante şi a avut şi fractură de gambă dreaptă.

Ulterior pacientul a decedat, cel mai probabil în urma unui şoc hemoragic”, a precizat SJU Buzău, potrivit Agerpres. 

Accidentul s-a petrecut pe un pod în construcţie de pe lotul 2 al segmentului Buzău - Ploieşti al A7. La faţa locului au sosit poliţiştii care au început cercetările în cadrul unui dosar penal şi inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

„Din primele date bărbatul ar avea 40 de ani şi era din localitatea Scutelnici. Lucra pe Autostrada A7 şi la un moment dat s-ar fi urcat pe o construcţie înaltă, un pod, de unde a căzut. În acest moment se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă", a anunțat IPJ Buzău.

Decesul muncitorului de pe lotul Mizil - Pietroasele al A7 ridică la 5 „bilanțul negru” al lucrărilor la Autostrada Moldovei. 

Citește și: VIDEO Explozie, pe Autostrada Moldovei. „Dorel” a lovit magistrala de gaze, 4 morți și 5 răniți

În noaptea 20 spre 21 septembrie 2023, 4 muncitori au fost găsiți carbonizați și 5 au suferit răni grave, în urma unei explozii puternice, urmată de incendiu, pe șantierul Autostrăzii Moldovei (A7). Magistrala de gaze de la Călimănești a sărit în aer, după ce a fost lovită de un utilaj.

Citește și: VIDEO Autostrada Moldovei a primit 600.000.000 €. De ce merg lucrările de 3 ori mai rău ca în plan?

Autostrada Moldovei - A7, care ar urma să străbată regiunea de la Nord la Sud și să lege Moldova de Muntenia, are 437 km. Unele segmente au termen ca finalizare în acest an. De exemplu, 14 kilometri din lotul I al tronsonului Ploiești-Buzău ar urma să fie gata în această vară. 

Valoarea Autostrăzii Moldovei a fost estimată la peste 1,1 miliarde euro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te