8.000 lei/lună pentru „idioții” din Min. Transporturilor care nu pricep proiecte de infrastructură

DE Petre Bădică | Actualizat: 09.12.2020 - 18:33
Nelu Popa primar Reșița/ resita.ro

Un edil liberal s-a supărat pe funcționarii din Ministerul Transporturilor pe care i-a numit „idioți”. Apelativul a apărut după ce funcționarii din minister nu au înțeles un proiect inițiat de primarul din Reșița.

SHARE

Primarul PNL al Reșiței a avut o izbucnire de furie, după ce funcționarii din CFR și din ministerul Transporturilor i-au spus că nu pricep proiectul tram-train-ului care va lega Reșița de Timișoara.
 

„Am încheiat un protocol pentru realizarea a patru sau cinci obiective, două de cale ferată, Reșița – Timișoara, conexiunea cu aeroportul, modernizarea liniei și tram-train Berzovia – Oravița – Anina. Aceste lucruri se vor face! Noi am făcut deja o adresă acum două săptămâni la Ministerul Transporturilor să ne prindă Master Planul de transport 2020- 2030 cu aceste două proiecte de cale ferată. 

Consiliera mea pe proiecte europene a avut o discuție cu un responsabil din CFR care a zis că nu prea sunt ok că tram-train-ul ăsta nu prea știu ce e. Deci, atenție, un om din Ministerul Transporturilor întreabă ce îi ăla tram-train că ei nu știu. «Dați-ne și nouă date, că dacă e vorba de un fel de tramvai care iese din oraș merge numai pe zona metropolitană, care e maxim 30 de km și nu prea se potrivește», i-a spus consilierei mele”, a declarat Nelu Popa pentru expressdebanat.ro.

Primarul a însărcinat consilierul pe proiecte europene să inițieze discuția cu Ministerul Transporturilor. Discuția s-a derulat, cel mai probabil, cu un omolog din minister care se ocupă tot de finanțarea prin fondurile europene.

Potrivit documentelor consultate de Newsweek România, un consilier pentru afaceri europene din ministerul Transporturilor are un salariu de bază de 6.800 de lei la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de lucru de 934 lei.

Cine sunt idioții din Minister

„Am cerut date tehnice despre acest material rulant pe care să îl trimitem, culmea, la CFR, la București. Nu e vorba doar de ministru, sub el e o încrengătură întreagă dintre care jumătate sunt idioți și îmi asum când spun asta: domnule, sunt idioți! Cum să mă întrebe ei pe mine ce e un tram-train?! Păi ei ar trebuie să mă învețe pe mine ce e un tram-train. Ministrul Boloș a creat posibilitatea de a coborî decizia la noi și să putem face noi ce nu sunt în stare să facă ei la București.

Am vorbit cu ministrul Bode la telefon, i-am expus problema, omul a înțeles exact despre ce e vorba, m-a trimis la un director de-al lui din minister, omul m-a sunat imediat, am stabilit o video conferință și dăm detalii astfel încât proiectele să se facă, dar e vorba de o luptă, nu merge așa, nu e simplu”, a adăugat Nelu Popa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te