Braşov 1987. Doi ani prea devreme, marele premiu la Simfest2018

DE Andrei Vornicu | Actualizat: 03.09.2018 - 18:22

Juriul celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, desfășurat în perioada 27 august – 2 septembrie la Târgu Mureș, a premiat cele mai reușite producții înscrise în concurs.

SHARE

85 de producții realizate de televiziuni locale și naționale, producători independenți sau case de producție din 14 țări au concurat în cadrul ediției SIMFEST din acest an. Juriul format din Conf. dr. Lucian Ionică (Președinte al juriului), Conf. dr. Ion Stavre (SNSPA București), Geo Tuică (Director de imagine TVR), Codruț Pînzaru (Producător independent), Prof. dr. Brîndușa Armanca, Dorin Ion Ilie (Director de imagine France TV) și Steve Teers (Editor de imagine și muzician din Londra), au oferit premiile, alături de Ioan Ceaușescu (inițiatorul și directorul SIMFEST), care a acordat Marele Premiu SIMFEST 2018.

Ioan și Corina Ceaușescu

Evenimentul de gală a beneficiat de prezența lui Ovidiu Scridon (poet și cantautor), a maestrului Dorel Vișan și a bariton-basului Marius Goșa de la Opera Națională din Timișoara, care au adus o emoție suplimentară unei seri pline.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc  în Sala Mare a Palatului Culturii. 

Lista premiilor 

La secţiunea Multimedia s-a acordat menţiune site-ului E-cultura.

La secţiunea Eveniment multimedia s-a acordat premiu pentru expoziţia de imagini în relief accesibile pentru publicul cu dificultăţi de vedere, autori Dan Patzelt şi Dorin Moldoveanu.

La secţiunea Ştiri s-a acordat premiu jurnalistei Marga Andreescu de la TVR Iaşi.

S-a acordat o menţiune pentru promovarea acţiunilor de caritate filmului Beyond children’s laugh, realizat de Sebastian Andrei.

S-a acordat o menţiune pentru imaginea şi montajul filmului Viaţa e o potecă, autor Dite Dinesz, Marius Danci (imaginea) și Constantin Buţă (montajul) .

La secţiunea Creaţie studenţească s-a acordat premiul pentru imagine celor patru producţii: I am Blacksmith, I am Carver, I am Shoemaker şi The Big House, autori: Călin Laur, Tcaci Dumitru din Chişinău, Republica Moldova.

A fost acordat premiu pentru videoclipul Ridică-te, al Paulei Selling, autor Sergiu Ciorescu din Republica Moldova.

Sergiu Ciorescu, alături de echipa sa

La secţiunea Eseu a fost acordat premiu pentru producția Vague a Part, autor Charles Tony Barraud.

La secțiunea Film turistic a fost acordată menţiune pentru producția Esmahan, comoara de la Mangalia, autor Paul Pelencsar.

La secţiunea Film turistic a fost acordat premiu pentru filmele Ile Saint Louis şi Orsay, une musée a quai, autoare Geneviève Faure.

La secțiunea Film de ficţiune a fost acordat premiu filmului The Strange Case of  Mr. Inanis, regia Zoran Trajkovic, scenariul Zames Stephens .

La secţiunea Film despre minorităţi a fost acordată menţiune pentru producţia Revoluţia copernicană în Transilvania, autor Miholcsa Gyula de la TVR Bucureşti, secţia maghiară. 

Miholcsa Gyula

La secţiunea Film despre minorităţi a fost acordat premiu producției Clopodia, autor Keresztes Peter de la TVR Timişoara. Premiul este susţinut de fundaţia Freedom House România.

La secțiunea Reportaj a fost acordată mențiune pentru producția Otrava de cinci stele, autor Alin Gelmărean de la TVR Cluj.

La secțiunea Reportaj a fost acordat premiu pentru producția Sindromul Italia, autor Maria Cristina Ţilică de la TVR 1.

La secțiunea Documentar cu temă ecologică, a fost acordat premiu pentru producția România contra România, autori Dan Curean şi Dan Păvăloiu de la TVR Cluj.

La secțiunea Film documentar portret a fost acordat premiu pentru producția Bozzetto non Troppo, autor Marco Bonfanti.

La secțiunea Film documentar politic a fost acordat premiu producției When Pigs Come, autor Biljana Tudorov din Serbia.

La secțiunea Film documentar istoric a fost acordat premiu pentru producția Occupation 1968, autori Evdokia Moskovina, Linda Dombrovszky, Magdalena Szymkow, Marie Elisa Scheidt și Stephan Komandarev, o producţie internaţională Peter Kerekes Ltd.

Keresztes Peter

La secţiunea Centenar a fost acordat premiu producției Vis de aur, coroana de oţel, autor Gabriela Baiardi de la TVR Iaşi.

Menţiunea Specială a Juriului a fost acordat producției Break, autor Reza Golchin din Iran.

Premiul Special al Juriului a fost acordat producției Nussbaum 95736, autor Csibi László.

Marele premiu SIMFEST 2018 a fost acordat producției Braşov 1987. Doi ani prea devreme, autor Liviu Tofan, producător Muzeul de Istorie Braşov și Televiziunea Română.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.