Cum arată rockerul Petre Magdin la 80 de ani. Ajutat de soție, a păcălit de două ori moartea

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.09.2023 - 18:45
Rockerul Petre Magdin, la 80 de ani - Foto: Colaj
Petre magdin (centru) - Foto: Facebook

Petre Magdin este cel care ne-a adus rockul în case, la televizor, înainte și după Revoluție. Avea o emisiune care se difuza în miez de noapte unde difuza metale grele. O termina mereu cu brațele în aer cu semnul Victoriei făcut din toată inima.

SHARE

Petre Magdin a adus rock-ul în casele românilor cu emisiunea "Întîlnirea De La Miezul Nopții". Era una din cele mai așteptate și mai excentrice emisiuni.

Cum s-a născut emsiunea

“Cel mai mult mă interesa să-mi difuzez emisiunea şi să promovez trupe despre care telespectatorii români abia dacă auziseră. Unii m-au înjurat, alţii m-au lăudat, dar am considerat că trebuie să fac acest lucru inclusiv pentru a aduce un plus de cultură muzicală pentru acea oră. Pentru aproape un minut dintr-o piesă cântată de Ozzy am fost suspendat. Cu siguranţă „tovarăşa”  îmi urmărea emisiunea, dar cum apărea ceva ce nu înţelegea, mă suspenda.

Anii au trecut, dar mă uit în urmă şi sunt convins că aş comite aceleaşi greşeli, cu riscurile de rigoare.

Am făcut şi aş face tot ce ţine de mine pentru ca oamenii să beneficieze de adevărata cultură muzicală, fie ea simfonică, rock sau pop! Idolul a fost tatăl meu, care de la numai 19 ani devenise şeful celei mai renumite fanfare din zonă şi dirijorul celui mai lăudat cor de străjeri, fala comunei Pesac, de lângă Timişoara. Meseria am deprins-o de la profesorii de Teorie şi Solfegiu Nicolae şi Magdalena Ursu, de la Colegiul de Artă Ion Vidu din Timişoara, de la profesorul de Armonie Ion Chiriac şi de la profesorul de Estetică George Bălan, de la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti”, spunea Petre Magdin pentru taifasuri.ro

Petre Magdin a împlinit 80 de ani zilele acestea

Prilej pentru soția sa să îi transmită un mesaj emoționant.

„80 de ani, cu mii de povești de viață, 80 de sfârșituri de veri, cu 80 de începuturi de toamne, zeci de ani în slujba rock-ului românesc, zeci și sute de trupe rock, promovate în marea lui emisiune de suflet..., Întâlnirea de la miezul nopții, dar și în sutele de concerte și festivaluri, marca Petre Magdin..., pentru că, tot ceea ce face artistul, compozitorul, omul de televiziune..., Petre Magdin, a fost, este și va fi până în ultima secundă a vieții lui fizice în acest Univers, susținerea, promovarea și încurajarea rock-ului românesc, pentru că, a spus și spune mereu, artiștii noștri au mare nevoie să fie ajutați și promovați!

Tabloul de viață al unui King Rock, poate să devină infinit în povestiri, dar, eu, azi, îi spun, La mulți ani, om al vieții mele, La mulți ani, Petre Magdin, La mulți ani, Inimă a Rock-ului românesc! Viață lungă și sănătoasă, Pace sufletească și să se bucure alături de cei care i-au fost mereu alături în toate situațiile vieții!”, a scris soția Ana Moroșanu Magdin.

Povestea de dragoste dintre cei doi 

Ne-am cunoscut la intrarea Pangrati, o intrare în Televiziunea Română. Urma să am un contract la TVR…, eu intram, Petre ieșea, era o zi de vineri, nu voi uita niciodată! Eu când l-am văzut, am simțit că îmi iese inima din piept, era atât de frumos, zvelt…, avea așa cum are și acum, o aură speciala de om talentat și valoros…! El, s-a uitat la mine, m-a măsurat din cap și până în picioare, se uita așa mai golănește…, m-am rușinat, el a observat asta, cred că eram grena la față! A venit lângă mine…, îmi bătea inima atât de tare, am crezut că voi muri în acea clipa. M-a întrebat cum mă numesc pentru că simte că mă cunoaște, i-am spus că nu are cum să mă cunoască și făceam câte un pas în spate până când m-am lipit de un ofițer de la pază…!

Omul s-a dat într-o parte, fascinat de preocuparea lui Petre pentru mine și, îmi făcea loc că să mai fac cate un pas în spate! Petre mi-a luat mâna între palmele lui și m-a rugat să îi dau numărul meu de telefon, eu, nu am vrut…, dar mă uitam cu ochii mari în ochii lui și nu îmi mai venea să plec…, apoi, el a mers și a scris nr lui de telefon pe o hârtiuță și mi-a băgat în buzunarul de la geaca de motor, a spus pentru Exclusiv.ro

Se vor cunoaște la un pahar de vin și, apoi, vor deveni de nedespărțit

L-a salvat de la moarte

În 2006, Petre a fost grav bolnav, medicii i-au mai dat 9 luni.

„Am fost distrusă, nu puteam să accept un astfel de verdict. După multe gânduri, lacrimi şi frământări m-am gândit că trebuie să îl fac bine. Ştiam că iubirea vindecă, aşa că m-am informat. Mai cunoşteam şi eu foarte multe tratamente naturiste, apicole! Mai pe scurt, l-am vindecat de adenom la prostată, i-am adus în parametri normali ficatul care era foarte mărit şi tot aşa...

Tot acest tratament a constat în alimentaţie sănătoasă, fără alcool, totul fiert, fără grăsimi sau prăjeli şi o schemă naturistă de tratament din produse apicole şi anumite tincturi din plante. După 9 luni, l-am dus la control. Medicilor nu le-a venit să creadă, nu numai că adenomul la prostată nu a evoluat cum ne spuseseră, dar adenomul nu mai era. Ficatul era în parametri foarte buni, analizele de sânge foarte bune.", a spus soția lui Petre pentru click.ro.

Citește și: De ce nu s-au înțeles niciodată Mirabela, Angela și Corina Chiriac. Cine le-a stricat prietenia

În 2017 au mai trecut printr-o cumpănă. El a avut un accident vascular. Soţia sa, Ana Magdin, l-a vegheat și, după 3 luni de îngrijire, Petre Magdin s-a refăcut.

Nu mai stau în București

Cei doi soţi s-au mutat departe de agitaţia din Capitală, la aer curat. “Petre nu a mai suportat să stăm în Bucureşti, mi-a spus că dacă îl mai ţin la bloc, el moare. Abia ne cumpărasem un apartament, l-am amenajat lux, era foarte frumos, dar… l-am vândut, am cumpărat aproape de Snagov o proprietate, am tot dărâmat şi am reconstruit. Nu e gata, stă acolo cuminte. Am venit la casa de vacanţă din Vâlcea, unde m-am adaptat foarte greu, dar de dragul lui Petre, pentru binele şi pentru sănătatea lui, am învăţat să iubesc aceste locuri, care sunt foarte frumoase, cu oameni dragi!”, ne-a mai spus Ana Magdin. 

A fost căsătorit cu Dida Drăgan

Dida Drăgan a avut un mare secret. L-a ţinut ascuns ani la rând, dar s-a aflat după revoluție. În urmă cu 40 de ani, celebra cântăreaţă a fost căsătorită cu muzicianul Petre Magdin.

Citește și: Iubirile vedetelor din Epoca de Aur. Silvia Dumitrescu și Dida Drăgan, copil cu același bărbat

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te