Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF 2021 continuă, pe lângă difuzarea filmelor de animație în mai multe orașe din țară, cu organizarea unor evenimente educative, adresate elevilor de liceu și studenților.
Astfel, în lunile septembrie - octombrie vor avea loc o serie de întâlniri și ateliere pentru liceeni cu scopul de a familiariza tinerii cu lumea spectaculoasă și profesioniștii filmului de animaţie, dincolo de ecran.
Vor fi dezvăluite detalii din culisele creării filmului de animație în special și a cinematografiei în general. Se va urmări ca participanții să fie implicați, într-un mod cât mai prietenos.
„Am gândit aceste ateliere pentru că filmul de animație este puțin prezentat la adevărata sa valoare și mai ales la adevăratul său potențial educațional. De aceea, vom crea cadrul necesar pentru descoperirea unor noi talente, pentru a arăta liceenilor că se pot îndrepta și către o astfel de carieră sau cel puțin să cunoască modul în care sunt create filmele de animație, îndrăgite la orice vârstă.
Talentul trebuie descoperit și stimulat, iar atelierele propuse de noi pot reprezenta, în acest context, un prim pas”, a menționat Valentin Urziceanu, președintele ABI Fundație, organizatorul Festivalului ABIFF 2021.
Atelierele se vor desfășura atât online cât și fizic în 19 orașe din întreaga țară.
De asemenea, în perioada 17-18 septembrie, va avea loc la Institutul Goethe în București cel de-al treilea Masterclass organizat în cadrul ABIFF 2021, care va fi susținut de Irina Lucan Arjoca (director Oficiul Român pentru Drepturile de Autor 2012- 2020) și Laurențiu Oprea (în prezent Șef Serviciu Drepturi de Autor, Societatea Română de Televiziune).
Masterclass-ul se adresează studenților la facultăți de artă, pe o temă extrem de necesară - tema dreptului de autor. Cât de important este să-ți cunoști drepturile și obligațiile? Cine deține drepturi de autor și cum ajută aceste drepturi creatorii, consumatorii, societatea, economia și cultura ca întreg?
Ce presupune încălcarea dreptului de autor? Masterclass-ul își propune să răspundă acestor întrebări fundamentale și nu numai și va fi constituit din teorie și discuții pe cazuri concrete, într-un program interactiv, derulat în cele două zile de curs, în intervalul 10:00 - 18:00. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (12 participanți).
Persoanele care doresc mai multe informații sau care vor să se înscrie, o pot face la contact@abiff.ro, până luni, 13 septembrie 2021, în baza CV-urilor.
Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF, organizat de ABI Fundație, se află în plină desfășurare în peste 45 de spații din întreaga țară.