Volkswagen și Renault nu mai încearcă să dezvolte împreună o mașină electrică ieftină, sub 20.000 €

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.05.2024 - 13:42
Volkswagen și Renault nu mai încearcă să dezvolte împreună o mașină electrică ieftină, sub 20.000 € - Foto: Facebook/Renault News

Volkswagen și Renault nu mai încearcă să dezvolte împreună o mașină electrică ieftină, sub 20.000 €. Gigantul german s-ar fi retras din proiect. Francezii spun, însă, că vor continua singuri proiectul Renault Twingo, prevăzut pentru lansare în 2026.

SHARE

Cum cifrele de vânzări arată că, în ultima vreme, euforia trecerii la mașini electrice s-a cam temperat, din ce în ce mai mulți producători auto anunță că își recalibrează strategiile. 

Volkswagen și Renault nu mai încearcă să dezvolte împreună o mașină electrică ieftină, sub 20.000 €

Potrivit unor surse media din cadrul Renault, Volkswagen s-ar fi retras de la masa discuțiilor pentru dezvoltarea împreună a unei mașini electrice accesibile, de sub 20.000 €.

„Eșecul negocierilor înseamnă că VW va putea să-și dezvolte singur propriul vehicul electric accesibil. Renault va continua să își proiecteze propriul Twingo electric, programat să fie lansat în 2026”, ar fi spus francezii, potrivit surselor citate de jurnaliștii francezi.

Ampere, divizia de vehicule electrice a Renault care supervizează programul Twingo, a refuzat să comenteze, deocamdată, informațiile.

Iar un purtător de cuvânt al VW a refuzat, de asemenea, să comenteze discuțiile dintre companii, dar a declarat că grupul încă își analizează opțiunile pentru vehiculele electrice low-cost.

Posibilul anunț al retragerii VW din negocierile cu Renault vine la doar câteva zile după ce șeful Volkswagen, Thomas Schäfer, îngrijorat de vânzările slabe de mașini electrice a declarat că e nevoie de mașini plug-in hybrid. 

Citește și: Șeful Volkswagen, îngrijorat de vânzările slabe de mașini electrice: E nevoie de mașini hybrid

"Când am spus că vom oferi versiuni hybrid pe Tiguan, Golf, Passat, etc., am fost priviți ciudat. Oamenii au spus: "De ce faceți asta? Mergeți mai repede (spre electrificarea completă, n. red.)”. Acum sunt foarte bucuros că am făcut-o. Avem o ofertă și probabil că va trebui chiar să o extindem (...)

Citește și: Peste 50% din șoferii de mașini electrice regretă că au făcut pasul

Este o tehnologie de tranziție. În timp ce propulsia electrică pe baterii se mai stabilizează, avem încă nevoie de această tehnologie de tranziție”, a explicat Thomas Schäfer.

Citește și: Volkswagen și-a găsit partener pentru accelerarea dezvoltării mașinilor electrice: XPENG, din China

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a confirmat la Salonul Auto de la Geneva 2024, că negociază cu VW pentru a lucra împreună la o mașină electrică low-cost pentru Europa.

De Meo a declarat, de asemenea, că discută și cu alți potențiali parteneri și a punctat că Renault va continua proiectul cu sau fără un partener. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te