VIDEO „Regina Ring”-ului, Sabine Schmitz, a pierdut cursa cu viața

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.03.2021 - 17:26

Sabine Schmitz, femeia-pilot supranumită ”Regina Ring”-ului, după ce a reușit să câștige de două ori celebra cursă de 24h de la Nurburgring, în 1996 și în 1997, cu un BMW M3, a pierdut cursa cu viața. În vârtă de 51 ani, ea a fost diagnosticată cu cancer în 2017.

SHARE

Născută pe 14 mai 1969, la Adenau, în Germania, Sabine Schmitz a fost singura femeie-pilot care a câștigat cursa de anduranță de la Nurburgring. De-a lungul carierei, ea a pilotat pentru BMW și Porsche, a fost mulți ani „ring taxi driver” BMW în „Iadul verde” și, din 2016, s-a alăturat echipei emisiunii auto Top Gear.

„O știre teribilă despre Sabine Schimitz. O persoană atât de senină și plină de viață”, a declarat Jeremy Clarkson, fostul prezentator Top Gear care a apărut în numeroase episoade alături de Sabine.

Citește și:

VIDEO Frozen Romania II, un branding de țară cum autoritățile în turism nu sunt capabile să facă

Actualul prezentator Top Gear, Paddy McGuinnes a spus că „ea mi-a arătat cum să conduc un Ferrari foarte rapid și m-a provocat la cursă”. Iar Chris Harris, și el prezentator Top Gear, a scris pe rețelele de socializare: „Odihnește-te în pace, suflet frumos, puternic și hilar”.

Citește și:

FOTO Jaguar E-Type, „cea mai frumoasă mașină” după însuși Enzo Ferrari, împlinește 60 de ani

Sabine s-a retras brusc din motorsport anul trecut, moment din care nu a mai participat nici la emisiunile Top Gear. Ea le-a scris atunci fanilor că, „probabil, mulți s-au întrebat de ce figuram pe lista de participanți Porsche în NSL și n-am luat startul (...) Mă lupt cu un cancer persistent de la sfârșitul lui 2017, cancer care nu a cedat în ciuda tratamentelor. O perioadă m-am simțit mult mai bine, dar acum a revenit în forță. Așa că trebuie să mă retrag și să-mi canalizez întreaga forță pentru a face față următoarelor terapii... sperând că se va întâmpla ceva bun”.

Sabine Schmitz deține mai multe recorduri pe Nurburgring, printre care cel pentru cel mai rapid tur cu un SUV cu șapte locuri (Skoda Kodiaq RS) și cel mai rapid tur cu o dubă (Ford Transit - ocazie cu care a bătut timpul obținut de Clarkson cu un Jaguar S-Type). 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.