VIDEO Regina Elisabeta a condus și promovat toată viața mașini englezești. Dricul, Mercedes-Binz

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 14.09.2022 - 11:40

Bilă neagră, pentru organizatorii funeraliilor! Pasionată de mașini, Regina Elisabeta a II-a a condus și promovat toată viața modele englezești, dar pe ultimul drum a fost dusă cu un dric Mercedes-Binz. Și-au dat seama, însă, și la Buckingham a fost folosit un dric Jaguar.

SHARE

Supranumită de presa britanică „Prințesa Mecanic”, după ce în cel de-al doilea Război Mondial a fost șofer de ambulanță și mecanic, Regina Elisabeta a II-a a fost pasionată de condus și de mașini toată viața.

Ultima dată a fost surprinsă de paparazii la volan în 2021, la 95 de ani, într-un Jaguar verde, pe aleile Castelului Windsor, deși medicii îi recomandaseră repaus. Iar mașina sa preferată a fost Land Rover Defender.

De asemenea, Regina avea și o mini-colecție auto. În garajul său avea doar modele englezești sau făcute în Marea Britanie, precum Rolls-Royce Phantom V, Rolls-Royce Phantom IV, Lagonda Drophead Coupe, Bentley Mark VI, Land Rover Seria 1, Land Rover Defender, Range Rover L405, Range Rover P38A, Daimler Empress Saloon by Hooper, Daimler DS420, Ford Zephyr 6 Saloon sau Rover P5B Coupe.

Iar, ca idee, în 1977, la aniversarea a 25 de ani pe tron, Rolls-Royce i-a făcut cadou Reginei Elisabeta a II-a un model Phantom VI special, care în loc de celebra emblemă a mărcii, statueta Spirit of Ecstasy, avea pe capotă un Dragon, mascota Sfântului Gheorghe.

Citește și: Care sunt orașele din România unde oamenilor nu le place să trăiască. Capitala, situație rușinoasă

Regina Elisabeta a II-a, condusă pe ultimul drum cu un dric Mercedes-Binz

Deși planurile pentru funeraliile Regina Elisabeta a II-a au fost pregătite minuțios de ani (operațiunea Unicorn, planul funeraliilor dacă Regina murea în Scoția, a fost dezvăluită de presă acum un an, de exemplu), nimeni se pare că nu s-a gândit la dric, cu ce mașină va fi dusă Regina Elisabeta a II-a pentru pe ultimul drum.

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, care a decedat în 2021, la 99 de ani, și-a făcut singur dricul: un Land Rover Defender de culoare Dark Bronze Green.

Dar Regina Elisabeta, deși a condus și promovat toată viața mașini englezești, a fost luată de la reședința sa de la Balmoral, Scoția, unde a decedat, cu un dric Mercedes-Binz. Și la Edinburgh s-a folosit aceeași mașină. 

Citește și: VIDEO Prima mașină făcută în România nu a fost Dacia, nici ARO, ci Malaxa 1C. Fabrica, luată de ruși

Este adevărat, producător auto 100% britanic nu prea mai există. Rolls-Royce e sub umbrela BMW, de exemplu, Bentley sub cea a Volkswagen, iar Jaguar și Land Rover aparțin indienilor de la Tata Motors. Dar chiar și așa, autoritățile puteau comanda din timp un dric cu emblemă britanică.

Neavând alternativă englezească, firma de pompe funebre contractată a ales dricul considerat referința în domeniu. Dricul Mercedes cu care a fost transportat sicriul Reginei Elisabeta a II-a are la bază un Mercedes E-Klasse de ultimă generație și poartă semnătura carosierului german specializat Binz (Nu, Benz!). Mașina are 6 metri lungime și o înălțime maximă de 1,92 metri, la nivelul ușii spate.

Totuși, cineva și-a dat seama de problemă, și, la Londra, pe porțile Palatului Buckingham, Regina Elisabeta a II-a a intrat pentru ultima dată la bordul unui dric Jaguar. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te