Care sunt orașele din România unde oamenilor nu le place să trăiască. Capitala, situație rușinoasă

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.09.2022 - 15:06
București - INQUAM PHOTO, David Munteanu

Un Raport al Băncii Mondiale arată care este gradul de satisfacție al locuitorilor față de orașele unde locuiesc. 83% din populația urbană peste 18 ani este mulțumită de orașul în care locuiește

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Nivelul cel mai ridicat de satisfacție generală față de orașul în care locuiește este înregistrat în centrele urbane din regiunea Centru (87%), cel mai scăzut în orașele din Sud-Muntenia (74%). Locuitorii orașelor reședință de județ sunt cei mai mulțumiți de orașul în care locuiesc (85,4%), prin comparație cu locuitorii din municipiile non-reședință (78,3%) și cei din alte centre urbane (72,4%)

Nivelul de satisfacție corelează direct cu vârsta respondenților, persoanele peste 65 de ani fiind cu 4% mai mulțumite (84%) decât tinerii cu vârste între 18-24 ani (80%). Ponderea cea mai scăzută a nivelului general de satisfacție (79,3%) a fost înregistrată în rândul studenților.

Citește și: VIDEO Simion, conspiraționist: S-au făcut presiuni să nu ajung în SUA. Amenințare la adresa Newsweek

 S-a înregistrat o corelație directă a satisfacției cu nivelul veniturilor, gradul de satisfacție al persoanelor cu venituri individuale peste 5.000 lei fiind de 90%.

Citește și: VIDEO Un cuplu își duce copiii în jurul lumii înainte ca cei mici să-și piardă vederea

În nouă orașe nivelul de satisfacție depășește 90%: ClujNapoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Brașov, Drobeta-Turnu Severin (94%), Timișoara, Sighișoara (92%), Slatina și Iași (90%).

Bucureștiul se află în jurul locului 25  ca nivel de satisfație a populației.


La nivelul inferior al clasamentului, opt orașe din cele 41 incluse în eșantion au înregistrat niveluri de satisfacție mai
mici de 70%: Tășnad (70%), Abrud (68%), Eforie (65%), Sulina (65%), Beiuș (59), Băile Herculane (52%), Caransebeș (50%) și Mihăilești (46%).

Starea clădirilor

Starea clădirilor este mulțumitoare pentru aproximativ jumătate din populația urbană a României (56% din total). Un nivel de satisfacție de peste 70% din populație a fost înregistrat în opt localități urbane:patru reședințe de județ: Alexandria, Suceava, Drobeta-Turnu Severin și Oradea; trei orașe: Bicaz, Sinaia și Isaccea și un municipiu, Vatra Dornei. Sub 40% nivel de satisfacție a fost măsurat în patru localități urbane, singura reședință de județ în acest prag fiind Ploiești (24% mulțumire).

Starea străzilor


52% din populația urbană s-a declarat mulțumită de starea străzilor din localitate. Nivelul cel mai ridicat de apreciere privind starea străzilor s-a înregistrat în regiunea Sud-Est (66%), nivelul celmai scăzut în regiunea Sud-Muntenia (37%).

Peste 70% nivel de mulțumire privind starea străzilor se înregistrează în cinci localități urbane, dintre care două reședințe de județ: Constanța (76%) și Oradea (76%) și trei orașe mici: Isaccea, Bicaz și Moldova Nouă. Ploiești este reședința de județ cu nivelul cel mai scăzut de satisfacție (22%).

Serviciile de sănătate

Puțin peste jumătate din populația urbană (52%) se declară mulțumită de serviciile de sănătateoferite la nivel local. În șase din orașele selectate în eșantion au fost înregistrate niveluri de satisfacție peste 60%:Iași (70%), Drobeta-Turnu Severin (67%), Oradea (67%), Alba Iulia (66%), Cluj-Napoca (66%), TârguSecuiesc (64%) și Slatina (61%). La capătul celălalt al distribuției, tot șase localități înregistrează un nivel de satisfacție sub 40%, dintre care se remarcă localitatea Băile Herculane cu grad de

Documentul complet AICI

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te