VIDEO Prima mașină electrică decapotabilă de lux. Preț, peste 300.000 $. Are și fluier pentru păsări

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 24.07.2024 - 12:03
Prima mașină electrică decapotabilă de lux. Preț, peste 300.000 $. Are și fluier pentru păsări - Foto: Cadillac
Prima mașină electrică decapotabilă de lux. Preț, peste 300.000 $. Are și fluier pentru păsări - Foto: Cadillac
Prima mașină electrică decapotabilă de lux. Preț, peste 300.000 $. Are și fluier pentru păsări - Foto: Cadillac

Prima mașină electrică decapotabilă de lux vine din SUA și va avea un preț de peste 300.000 $, dacă va ajunge în producția de serie. Deocamdată, e la nivel de concept. Are display central de 55 inch, dar și fluier printat 3D care imită sunetele păsărilor pentru a le atrage.

SHARE

Prestigiosul constructor american Cadillac a prezentat prima mașină electrică decapotabilă de lux. Numele său face referire la Soare („SOL”) și la timpul liber („LEI” - leisure), militând pentru un stil de viață în aer liber, în timpul liber.

Prima mașină electrică decapotabilă de lux. Preț, peste 300.000 $. Are și fluier pentru păsări

Conceptul Cadillac SOLLEI, un coupe de lux decapotabil cu „2+2” locuri, este dezvoltat pe baza limuzinei electrice de tip fastback Cadillac Celestiq, care este cea mai scumpă mașină electrică la ora actuală, cu un preț de peste 300.000 $. 

Producătorul nu a dat încă informații tehnice, dar dacă SOLLEI va ajunge în producția de serie ar putea împrumuta integral specificațiile lui Celestiq - două motoare electrice, unul pe fiecare punte, care dezvoltă o putere totală de 608 cai și un cuplu de 867 Nm, tracțiune și direcție integrale și baterie de 111 kWh. 

Citește și: FOTO-spion Prima mașină 100% electrică făcută în România, aproape gata de producție. Începe în 2024

Design-u lui Sollei amintește de cele mai spectaculoase modele Cadillac ale secolului trecut și este o „premieră” pentru contructorul american în secolul XXI. Cadillac nu a mai oferit o decapotabilă adevărată din 1976. Singurul cabrio din ultimii ani a fost modelul XLR bazat pe Corvette, cu hard-top retractabil.

 „SOLLEI reimaginează descoperirea călătoriei, imaginând o experiență de conducere personalizată care conectează o persoană cu lumea naturală din jurul ei”, a declarat Erin Crossley, director de design Cadillac.

„Conceptul celebrează pedigree-ul Cadillac de decapotabile elegante într-o formă modernă, cultivând luxul înalt prin expresii și experiențe de design”, a adăugat el.

SOLLEI este, de asemenea, primul concept Cadillac care încorporează un material eco inovator, pe bază biologică, dezvoltat în colaborare cu MycoWorks. Folosit la finisajele de pe consolă și în buzunarele ușilor, Fine Mycelium™ by MycoWorks deschide o nouă eră a materialelor de lux cultivate din miceliu (structura rădăcinilor regenerabile ale ciupercilor). Materialul reflectă misiunea Cadillac de a fi pionier în domeniul resurselor auto regenerabile.

Citește și: FOTO Chinezii pariază pe istoria britanică a mărcii MG. Cyber GTS, un tribut adus MGC GTS Sebring

Exteriorul lui SOLLEI emană emoție și întruchipează proporțiile îndrăznețe inconfundabile ale Cadillac. Caroseria joasă și alungită este accentuată de portiera lungă de coupe. 

Iar pentru a marca moștenirea Cadillac în materie de culori îndrăznețe, exteriorul este finisat în „Manila Cream”, o culoare folosită inițial pe Cadillac-uri în 1957 și 1958. Acest finisaj reînviat a fost îngrijit meticulos și pictat manual de către artizanii Cadillac.

La interior, luxul și personalizarea ating noi limite. De exemplu, SOLLEI oferă iluminare ambientală cu 126 de opțiuni de culoare în fiecare zonă.

Iar SOLLEI se adresează, de asemenea, pasionaților de bird-watching cu un accesoriu interior unic. O carcasă personalizată din metal periat și îmbrăcată în piele adăpostește fluiere acrilice imprimate 3D care imită sunetele păsărilor pentru a le atrage, un jurnal legat în piele cu ilustrații de păsări pictate manual și o rolă de instrumente din piele pentru pixuri și creioane, realizate pentru a se potrivi cu interiorul vehiculului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te